Příběhy farmářů

Včelař Petr Valošek zná sílu přírody

12. 05. 2019
O

léčivých účincích bylin a medu slýcháme ze všech stran. Příroda je jednoduše mocná čarodějka, která pomáhá, dělá radost a harmonizuje tělo i mysl. Své o tom ví i doktor přírodních věd Petr Valošek, jehož koníčkem je včelaření i pěstování a prodej léčivých bylinek. S jakými neduhy vám pomůžou bylinky a med? Přijměte naši pozvánku do světa zdraví. 

Včelí produkty 

Kvalitní vosk, propolis, pyl, mateří kašička a v neposlední řadě sladký med. To jsou všechno včelí produkty, na jejichž výrobu se Petr Valošek zaměřuje. A ze své vlastní zkušenosti může říci, že mají opravdu ty léčivé účinky, o nichž se tak často mluví. Med má silné antibakteriální účinky, zklidňuje nervovou soustavu, posiluje imunitu i desinfikuje.

Medovinu? Jedině tu pravou

Vyhledáváte spojení alkoholu a medu? A věděli jste, že se ta pravá medovina vyrábí přirozeným kvašením a ke konzumaci je připravena až za několik let? Někdy se za medovinu označuje také pálenka oslazená medem, jedná se však o takzvanou falešnou medovinu.

Tip: „Víčkovka“

Farma se zabývá také výrobou takzvané víčkovky, do níž se přidávají víčka. Co jsou to víčka? Zbytky vzniklé při odvíčkovávání včelích plástů s medem před jejich vytáčením v medometu. V alkoholu se z těchto víček vyluhuje především med, propolis a další zdraví prospěšné látky. Výsledná chuť víčkovky závisí především na kvalitě použitých surovin a vhodném smíchání. Množství této delikatesy je omezené množstvím kvalitní pálenky i množstvím víček z vytáčení medu.

Léčivé byliny

Farma dále prodává také bylinky, ke kterým patří kotvičník, brahmi, máta, meduňka nebo třeba dobromysl. Proč byste se měli v cestě za zdravím spolehnout právě na tyto bylinky?

Kotvičník

Co mají společného sportovci a kotvičník? Kotvičník podporuje tvorbu svalové hmoty i tvorbu hormonu testosteronu až o 30 %. Zrychluje také regeneraci po sportovním výkonu a dodává energii. 

Brahmi

Brahmi je nazývaná blahodárnou bylinou pro mozek. Zvyšuje aktivitu mozkových buněk, zklidňuje a osvěžuje mysl. Podporuje také relaxaci a duševní rovnováhu. 

Máta

Máta zvyšuje tělesnou kondici, posiluje nervovou soustavu a léčebně se uplatňuje u všech druhů žaludečních obtíží.

Meduňka

Meduňka je známá pro své zklidňující účinky, používá se při srdečních neurózách a pomáhá ke klidnému spánku. 

Dobromysl

Dobromysl je velmi účinná při zahlenění dýchacích cest, zklidňuje mysl a organismus, má desinfekční účinky a je účinná při kožních nemocech, při rýmě i chřipce. 

Vychutnejte si naplno vůni i chuť kvalitních produktů ze samotného srdce přírody.

 Jít na web!

3 Obrázky

Podobné články

Komentáře