Příběhy farmářů

Býk, či nebýk? To je oč běží na farmě Škodovi

13. 04. 2019
P

otrpíte si na vyzrálé hovězí maso, které vaše chuťové pohárky nadchne křehkou a šťavnatou chutí? Pak byste si zcela jistě měli do adresáře zapsat farmu Škodovi, která sídlí v Odunci 10. Kromě rostlinné výroby se tato rodinná farma zabývá chovem býků, štípáním dřeva a zemědělskými službami. Zajímá vás více? Tak pokračujte ve čtení.

Farma s 30letou tradicí

Příběh farmy, založené na úctě k přírodě i rodinných hodnotách, se začal psát již před 30 lety, kdy rodina Škodových hospodařila už před kolektivizací zemědělství. V roce 1992 se majetek navrátil zpět do jejich rukou a firma den po dni vzkvétala a vzkvétá dodnes.

Chov býků

Všechny ty, kterým záleží na tom, co mají na talíři, potěší, že býci mastných plemen, chovaní na farmě Škodovi, jsou krmeni vlastními zdroji. K těm patří na farmě vypěstovaná kukuřice, vojtěška, přenice a ječmen. Býci jsou na farmě šetrně chovaní, mají dostatek prostoru a farma se specializuje nejen na chov, ale také na vlastní porážku a prodej.

Rostlinná výroba

Maximální důraz na úsporu půdní vláhy a využití moderních strojů jsou pilíře, na nichž je založena rostlinná výroba. A které plodiny na farmě najdete? Pšenici ozimu, ječmen ozimý, kukuřici na zrno a na siláž, řepku, vojtěšku a vičenec.

Štípání dřeva

Chcete být připraveni na zimu? Využijte toho, že na farmě Škodovi prodávají také kvalitní palivové dřevo. S pomocí moderní poloautomatizované štípačky Tajfun 400 JOY vám naštípají i vlastní dřevo a v neposlední řadě vykupují kulatinu vhodnou na štípání. 

Zemědělské služby

Proč si pořizovat drahou zemědělskou techniku, když si ji můžete půjčit? Z farmy přijedou až k vám a pomůžou se vším, co je potřeba. K dispozici mají moderní sklízecí techniku, dopravní techniku, secí stroj, hloubkový podmítač, diskový podmítač a manipulátor.

Zaujala vás činnost farmy Škodovi? Vsaďte na poctivou rodinnou práci a bohatou tradici.

Navštívit farmu!

 

4 Obrázky

Podobné články

Komentáře