Farmáři

Od Francouze

22. 04. 2018
M

ilujeme a podporujeme farmářské a poctivé produkty! Přátelům dobré chuti z Francie dnes představíme farmu, která nabízí především sýry, vína a další delikatesy se staletou tradicí.

Milujeme a podporujeme farmářské a poctivé produkty! Přátelům dobré chuti z Francie dnes představíme farmu, která nabízí především sýry, vína a další delikatesy se staletou tradicí.

 

Bonjour mes amis! Tak zní přivítání "od Francouze" Mickaëla Bernona, který stejným spojením pojmenoval i svůj obchod s francouzskými delikatesami. Na váš stůl předkládá ty nejvybranější francouzské sýry vyráběné tradičním způsobem. Pečlivě je pro vás vybírá a jezdí pro ně přímo na francouzské farmy nebo k sýrařům. Mickaël Bernon ve Francii vystudoval agronomii a pracoval jako sýrař na farmě. Do Česka ho zavedla láska, a tak již čtyři roky žije v České republice. Láska k francouzským sýrům ho ale neopustila. Protože Mickaël velmi dobře zná francouzské farmáře a proces výroby sýru, může pro vás vybrat jedinečné sýry, z nichž většina má Chráněné Označení Původu (AOP). Důležitý je celý proces výroby – vybírá proto sýry vyráběné tradičními technologiemi převážně ze syrového mléka krav, koz nebo ovcí, které tráví co nejvíce času na pastvě. Sýry jsou nedílnou součástí francouzského oběda nebo večeře a patří k francouzské gastronomické kultuře, kterou uznalo UNESCO jako nehmotné kulturní dědictví. Chutě sýrů se mění nejen podle toho, zda jsou z kravského, ovčího nebo kozího mléka, ale také podle regionů, kde se vyrábí, nebo podle ročního období. Tradiční způsob výroby francouzských sýrů z nepasterizovaného mléka, je tím nejlepším způsobem, jakým se všechny tyto rozdíly mohou promítnout do výsledné chuti sýra.

 

To je důvod, proč v obchodě Od Francouze najdete jen originální sýry, žádné průmyslové kopie a v supermarketu nebo obyčejném obchodě jen nenajdete. I přes jejich jedinečnost vám jsou sýry nabízeny za férovou cenu, protože jejich nákup probíhá přímo u výrobců.

 

K francouzským sýrům bezpochyby patří i dobré víno, a tak v sortimentu obchodu najdete i lahodná francouzská vína plné chuti z malých vinařství s chráněným původem. Vyzkoušet můžete také další francouzské delikatesy, jako jsou tradiční paštiky, klobásky a pomazánky.

 

Na webových stránkách www.odfrancouze.cz se dočtete další zajímavé informace nejen o možnosti nákupu. Najdete zde také e-shop.


PS: Nenechte si uniknout žhavé novinky ze světa regionálních produktů! Přihlašte se k odběru jednoho z možný novinek a newsletterů. Více si o novinkách můžete přečíst níže.

Odběr novinek

 

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře