Farmáři

Medovina, které se nebudete moci nabažit? Ta z Úůllu

03. 12. 2021
N

apadá vás, čím lepším byste si mohli připít na zdraví než medovinou, která se vyrábí ze zdravého a chutného medu? Rodinná firma Úůll moc dobře ví, jak vyrobit medovinu, jež je zárukou toho, že si maximálně vychutnáte každou kapku tohoto zlatavého alkoholického nápoje. A to nejen v období Vánoc, ale po celý rok. 

Kdy byla vyrobená první medovina?

Dopátrat se data, kdy vznikla první medovina, je téměř nemožné. Podle vědců lidé medovinu znali již před 20 000 až 40 000 lety, podle bájí ji však pili i antičtí bohové a její chuť dobře znaly i všechny prastaré civilizace. Medovina, jejímž základem je med a voda, je považovaná za nápoj síly, odvahy a lásky. Anglický výraz pro líbánky – honeymoon je totiž nerozlučně spojený právě s medovinou. Podle tradice měsíc po svatbě novomanželé pili medovinu, která jim měla zaručit mužského potomka. Původní název pro medovinu „metheglin“ pochází z gaeleštiny – jazyka Keltů a jeho význam je „nápoj, který léčí“.

Božská medovina z Úůllu

Pokud si chcete i vy vychutnat nápoj, který je nerozlučně spojený s antickými bohy, vyzkoušejte medovinu z Úůllu. Výjimečné na této medovině z rodinného včelařství je, že není dolihovaná a především je vyrobena z toho nejkvalitnějšího medu ze západu Čech a léčivých bylinek. Přimdská medovina vzniká kvašením za studena a je dostupná hned v několika variantách. Dopřát si můžete třeba medovinu obohacenou o extrakt z lískového oříšku nebo o mandlovou tresť. Pokud chcete uvolnit psychické napětí a řešíte problémy s dýchacími cestami, bude pro vás tou pravou medovina bylinná. 

Nápoj, který chutná jako Vánoce

Jen málokterý alkoholický nápoj je s Vánocemi spojený tak jako medovina. Například medovina – přírodní z Úůllu v sobě ukrývá koření, které k vánočním svátkům jednoduše patří, tedy skořici, hřebíček, květový med a pomerančovou kůru.

Ostatně, medovina je skvělým tipem na vánoční dárek. Dobře chutná ale nejenom o Vánocích, třeba taková pěkně vychlazená medovina vás skvěle osvěží v létě. 

Koupit medovinu!


Podobné články

Komentáře