Farmáři

Ekologická zemědělská farma Branná - PSF

03. 06. 2018
R

ádi byste vyzkoušeli život na farmě, poznali, jak probíhá ekologický chov skotu, ovcí a hospodářských zvířat? Druhou zastávkou projektu Poznej svého farmáře bude Ekologická zemědělská farma Branná. Farma je položena v krásné přírodě na hranici chráněné krajinné oblasti Jeseník. Tímto článkem bychom vám rádi farmu krátce představili a pozvali vás na akci, která jistě stojí za návštěvu. 

Rádi byste vyzkoušeli život na farmě, poznali, jak probíhá ekologický chov skotu, ovcí a hospodářských zvířat? Druhou zastávkou projektu Poznej svého farmáře bude Ekologická zemědělská farma Branná. Farma je položena v krásné přírodě na hranici chráněné krajinné oblasti Jeseník. Tímto článkem bychom vám rádi farmu krátce představili a pozvali vás na akci, která jistě stojí za návštěvu. 

Ekologická zemědělská farma Branná se nachází v idylickém prostředí Jeseníků v obci Branná, poblíž města Hanušovice, na trase z Jeseníku do Šumperka. Farma vyniká především chovem dojnic produkujících až 300 000 l čerstvého mléka nejlepší kvality Q nebo produkcí masa plemene Hereford. Toto plemeno se vyznačuje velice kvalitním masem s vnitrosvalovým tukem. Chovají se zde i ovce plemen zušlechtěná valaška a šumavská ovce. V hospodářství naleznete i drobnochovy drůbeže, králíků, holubů, včel, ryb. Hlavním cílem farmy v Branné je moderní provoz s hospodařením v systému, který se snaží co nejméně zatěžovat životní prostředí. Proto se všichni zaměstnanci snaží dbát zejména na pohodu chovaných zvířat. I přes to, že je chod farmy zaměřen převážně na živočišnou výrobu, pěstují se tu v rámci rostlinné výroby i pícniny – trvalé travní porosty. Nejdůležitějšími činnostmi rostlinné výroby jsou výroba sena, senáže a siláže k zajištění krmivové základny pro chovaná zvířata. Farma je otevřena pro návštěvníky a exkurze a majitelé vás rádi provedou po stájích, pastvinách a loukách.

V sobotu 16. června 2018. od 10:00 máte jedinečnou možnost přijít, či přijet a poznat Ekologickou farmu Branná a vidět všechno na vlastní oči. Čeká na vás zajímavý program včetně komentované prohlídky stájí, celodenního představení zemědělské techniky, ochutnávky regionálních produktů, bohatého kulturního programu pro děti i dospělé a kvízové tomboly. V odpoledních hodinách bude zároveň probíhat „Zahájení sklizňové sezóny 2018“. V rámci programu vystoupí i hudební skupina a proběhne Farmářský běh s kýblem vody o hodnotné ceny. A co ještě? Po celý den, pro vás bude připravena ochutnávka regionálního piva a specialit z grilu zdarma. Byla by škoda o takovou událost přijít. Více informací zjistíte přímo na webu Poznej svého farmáře, nebo na profilu tohoto konkrétního farmáře v našem tržišti a mobilní aplikaci.


PS: Nenechte si uniknout žhavé novinky ze světa regionálních produktů! Přihlašte se k odběru jednoho z možný novinek a newsletterů. Více si o novinkách můžete přečíst níže.

Odběr novinek

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře