Proč zařadit do jídelníčku ryby z plzeňských rybích sádek?
si už jste to několikrát slyšeli, ale jak se říká, opakování je matkou moudrosti. Ryby by měly být nedílnou součástí zdravého jídelníčku. Proč je jejich konzumace pro zdraví tak důležitá? Jak často si ryby dopřát? A proč si pochutnat zrovna na plzeňských rybách společnosti Chabal fish? Vše se dozvíte v tomto článku.
Zdraví v každém soustu
Celá řada studií se shoduje na tom, že ryby prokazatelně přispívají ke snížení rizika srdečních onemocnění a mrtvice. Omega-3 mastné kyseliny, které jsou obsaženy v rybách, podporují správný vývoj mozku a očí, pomáhají lidem zmírňovat deprese a úzkosti a zlepšují paměť, současné výzkumy také prokazují, že zařazení ryb na jídelníček pomáhá také proti vzniku cukrovky typu 1 a revmatoidní artritidě. Skoro by se dalo říci, že se jedná o malý zázrak, nemyslíte?
Jak často si ryby dopřát?
Odborníci na výživu a lékaři se shodují na tom, že právě vzhledem k jejich obsahu specifických omega-3 mastných kyselin, a sice kyseliny dokosahexaenové a eikosapentaenové, byste je měli jíst alespoň dvakrát týdně. A samozřejmě nejlépe ty čerstvé.
Ryby z plzeňských rybích sádek
Z vody rovnou na talíř. Přesně tak by měla v ideálním případě konzumace ryb vypadat. A díky společnosti Chabal fishse sídlem v Plzni můžete tuto představu naplnit. V sádkách v areálu Vodárny Plzeň a.s. můžete zakoupit živé ryby a nechat si je na místě vykuchat. Potěšíte své chuťové pohárky jeseterem sibiřským, pstruhem duhovým, sivenem americkým, anebo sumečkem africkým?
Tipy na úpravu ryb
Chcete se cítit jako ryba ve vodě při přípravě rybích pokrmů? Vyzkoušejte tipy na úpravu ryb, které najdete na stránkách http://sadkyplzen.cz/tipy.php. Sami zjistíte, že receptů existuje opravdu nespočet, takže se nemusíte bát, že by vás sladkovodní ryby někdy omrzely.
Už jste tento týden měli rybu? Pokud ne, možná je ten pravý čas to napravit.