Příběhy farmářů

Zephyr Františkovy Lázně, s.r.o.

02. 07. 2018
Z

dravíme všechny milovníky čerstvého drůbežího masa! Přímo na hranici s Bavorskem, tam kde končí Smrčiny a začíná Bavorský les vznikla firma ZEPHYR Františkovy Lázně, s.r.o. . Jedná se o sdružení tří samostatných výrobních jednotek zaměřených na živočišnou i rostlinnou výrobu a porážku drůbeže i prasat. Na farmě si můžete zakoupit čerstvě poražená, chlazená kuřata, kachny a krůty. Díky porážce bez stresu, pomalému výkrmu a domácímu přístupu k drůbeži, tak máte jedinečnou možnost vyzkoušet prvotřídní vyzrálé maso.

Zdravíme všechny milovníky čerstvého drůbežího masa! Přímo na hranici s Bavorskem, tam kde končí Smrčiny a začíná Bavorský les vznikla firma ZEPHYR. Jedná se o sdružení tří samostatných výrobních jednotek zaměřených na živočišnou i rostlinnou výrobu a porážku drůbeže i prasat. Na farmě si můžete zakoupit čerstvě poražená, chlazená kuřata, kachny a krůty. Díky porážce bez stresu, pomalému výkrmu a domácímu přístupu k drůbeži, tak máte jedinečnou možnost vyzkoušet prvotřídní vyzrálé maso.

3 v 1: Hůrka, Klest a Poustka

Na kopci u obce Libá se nachází stoprocentně ekologická farma Hůrka, kde se chovají krávy bez tržní produkce mléka. Produkce farmy je zaměřena na zástavový i jateční skot a seno. Na rostlinnou výrobu se specializuje středisko Klest, nacházející se v Chebské pánvi. Firma vlastní i sušičku obilí se skladovacími prostory pro část produkce, která je určena k prodeji přímo konečnému spotřebiteli tzv. prodej ze dvora. Farmy Klest a Poustka jsou zároveň odchovnými a výkrmovými halami, ve kterých probíhá výkrm zhruba 700 tun živé drůbeže. 

Rostlinná výroba

Hlavním cílem je produkce plodin pro prodej zpracovatelům a zároveň zajištění krmného obilí pro výkrm drůbeže. Jedná se především o plodiny jako je řepka olejná, pšenice ozimá, oves, sladovnický ječmen, ječmen ozimý, stelivová sláma a seno luční pro krmení zvířat. Pro chovatele drobného zvířectva, koní i jiných domácích mazlíčků farma nabízí prodej pšenice, ječmene, slámy a sena. 

Živočišná výroba

Ve středisku Klest se zároveň nachází odchovné a výkrmové haly drůbeže, tak jako je tomu i na třetí konkrétně drůbeží farmě Poustka. Jedná se o drůbež určenou ke zpracování v masokombinátech. Malá část drůbeže je vykrmována pro porážku přímo na farmě, která je pak také k prodeji přímo ve dvoře nebo na trzích. Na farmě platí zásada domácího, selského přístupu ke zvířatům a šetrné porážce, a proto je o ně postaráno „jako doma“. Drůbež se krmí ve speciálním režimu krmnou směsí z vlastního obilí a s vyloučením porážkového stresu. Nosným celoročním produktem jsou jateční kachny a kuřata. Mezi speciální a sezónní produkty patří selská kuřata, krůty a kachny.

trhy-2

Jak nakoupit nebo objednat produtky?

Informace o aktuální nabídce a možnostech objednávek najdete na webových sránkách farmy. Najdete tu také plánované zastávky na farmářských trzích. Farma ZEPHYR Františkovy Lázně má také profil na našem tržišti Farmy na dlani . 

Sponzorovaný příspěvek

Sponzorovaný příspěvek

Tento článek je sponzorovaným PR článkem. Máte také zájem o tento druh zviditelnění vaší farmy? Prohlédněte si možnosti propagace na této stránce.


Podobné články

Komentáře