Příběhy farmářů

Brdská včela ani letos nezahálí

24. 05. 2019
O

Brdské včele už jsme jednou psali, pamatujete? Vzhledem k tomu, že je u ní však vždy něco nového (protože je pilnější než včelka Mája), hlásí se u nás opět o slovo. Spolek přátel včel a medoviny Brdská včela byl založen již před 6 lety a od té doby se pyšní hned 160 včelstvy a produkcí chutného medu i medoviny. Co je u Brdské včely nového?

Med oslazený poctivou prací

Med by nebyl tím pravým medem, kdyby se na jeho výrobě nepodílely včelky a zkušení včelaři, kteří vnímají svou práci jako koníček a potvrzují pravidlo, že nejlepší je to, co je dělané s láskou. A co říkají o medu ti, kteří jej měli možnost ochutnat? „10 z 9 uživatelů sladících Brdskou včelou doporučují jedině med této proslulé kvality. A pak ho má rád ještě Jarda Máre... Bez legrace! Je to 100% nešizená bio kvalita.“ Fanoušek Brdské včely

Facebook s příběhem

Ať už chcete ochutnat jeden z nejkvalitnějších medů ve středočeském kraji, nebo vás zajímá život včelařů, rozhodně se vyplatí sledovat facebookové stránky Brdské včely. Na co se můžete těšit? Na pravidelný přísun novinek, fotek a zajímavých okamžiků, které jsou se včelařstvím neodmyslitelně spojeny.

Brdská včela a rok 2019

Cesta k zlatavému medu a medovině není vůbec jednoduchá, o čemž vás ostatně přesvědčí množství práce, které za zlatou odměnou stojí. Včelstva se musí pravidelně kontrolovat a preventivně léčit. Důležitý je také správný výběr stanoviště a nutností je i výroba nových rámečků. „V předjaří je to o piplavé práci spojené třeba s kompletací nových rámečků, kterých Brdská včela spotřebuje kolem 1000 ročně. To už je pořádná porce a spousta času.“Facebook Brdské včely, 10. března 2019

Toužíte po regionálních potravinách s příběhem? Pak vám jistě med i medovina Brdské včely bude po chuti. Sledujte její cestu u nás i na jejích facebookových stránkách.

Zobrazit Facebook stránku!

4 Obrázky

Podobné články

Komentáře