Farmáři

Včelí farma Křovina

24. 07. 2016
V

čelí med byl a zůstává nejžádanějším včelím produktem. Lidé ho znají už odpradávna a zmínky o něm najdeme ve všech nejstarších písemnostech. Kvalita, chuť i konzistence medu je však ovlivněna několika faktory, a než do supermarketu je lepší zajít pro med rovnou ke včelaři.

Včelí med byl a zůstává nejžádanějším včelím produktem. Lidé ho znají už odpradávna a zmínky o něm najdeme ve všech nejstarších písemnostech. Kvalita, chuť i konzistence medu je však ovlivněna několika faktory, a než do supermarketu je lepší zajít pro med rovnou ke včelaři.

Včelí farma Křovina sídlí v malé vesničce Dolánky u Bakova nad Jizerou v blízkosti Českého ráje. Cíl farmy je jasný – produkce a prodej kvalitních druhových medů přímo ze dvora. Seženete tu medy akátové, slunečnicové, malinovo-ostružinové, lesní, lipové, modřínové a další. Rodinná farma chová zhruba 500 včelstev v nástavkových, tenkostěnných úlech vlastní výroby, umístěných na kočovných paletách. S takovými úly lze s včelstvem kočovat v příslušnou dobu na správné snůškové místo. Na farmě se využívá moderní technologie jako například linka na vytáčení medu, automatická stáčečka a jiné. Součástí farmy je cihlový krámek, kde můžete zakoupit produkty z farmy, ochutnat medovinu, domácí mošt nebo pozorovat život včel v proskleném úlu, jež je součástí prodejny.

Mrkněte na www.med-od-vcelare.cz , kde se dočtete mnoho zajímavých informací a najdete tu i e-shop farmy.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře