Příběhy farmářů

Včelí farma AnnKas

10. 06. 2018
A

ndrea a Kateřina, jsou dvě ženy, které přišly s nápadem založit včelí farmu a zpracovávat včelí produkty. Nápad se zrodil v okamžiku, kdy jim oběma přestala vyhovovat práce u počítače, a toužily dělat něco užitečnějšího. A jak se daří Včelí farmě AnnKas dnes, tři roky po jejím založení?

Andrea a Kateřina, jsou dvě ženy, které přišly s nápadem založit včelí farmu a zpracovávat včelí produkty. Nápad se zrodil v okamžiku, kdy jim oběma přestala vyhovovat práce u počítače, a toužily dělat něco užitečnějšího. A jak se daří Včelí farmě AnnKas dnes, tři roky po jejím založení?

Včelky jako součást rodiny

Včelí farma začínala v roce 2015, ačkoliv Andrea včelařila s manželem již několik let předtím. Včelí farma AnnKas představuje trošku netradiční způsob včelaření, protože včelky jsou považovány za součást rodiny, a to doslova. Včely jsou tu vždy na prvním místě, je jim poskytnuta medná komora a med je vytáčen pouze z přebytků. Mottem chovu včel na této farmě je: „Včely jsou nejzdravější na medu a ne na cukru“. Andrea s Kateřinou se snaží o chov včel  linie Vigor a během každé návštěvy jejich příbytků  včelky pozdraví a po celou dobu si s nimi povídají. 

DSCF0096-e1493026494316-2

Včelí produkty 

V nabídce farmy najdete svíčky ze včelího vosku – motané a lité do forem, ozdoby ze včelího vosku, pomůcky k výrobě svíček, bylinkové pytlíčky a bylinné produkty, dárkové sady, med a mezistěny pro včelaře. Součástí sortimentu jsou i další včelí produkty jako kosmetika, medovina a další potřeby pro včelaře. Všechny produkty mají dvě věci společné a jimi jsou ruční výroba a přírodní původ. Svíčky ze včelího vosku také získaly ocenění „Regionální produkt Českého středohoří“. Nově se Andrea s Kateřinou věnují také apiterapii a produkty k apiterapii je možné objednat na e-shopu. 

DSC_1597-e1493027031264-2

Kde zakoupit včelí produkty značky AnnKas?

Veškerý sortiment je možné zakoupit přímo na e-shopu farmy. Aktuální seznam partnerských prodejen se právě připravuje, ale výrobky lze zakoupit na jarmarcích a trzích, jejichž rozvrh najdete zde

DSC_1817-e1493026909771-2

Sledujte farmu AnnKas

Včelí farma má velice pěkné webové stránky , kde se dočtete o tom, jak Andrea s Kateřinou se včelami začínaly. A protože včelaření může být veselé řemeslo, vznikl i „Deníček šílené včelařky“, který vás zavede do zákulisí včelaření a snad i pobaví. 

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře