Farmáři

Včelařská farma Prokešovi

14. 05. 2017
D

alším příspěvkem z včelařského soudku je Včelařská farma Prokešovi. Není překvapením, že nabízí několik druhů medu a včelařských výrobků.

Dalším příspěvkem z včelařského soudku je Včelařská farma Prokešovi. Není překvapením, že nabízí několik druhů medu a včelařských výrobků.

Včelí farma Prokešovi se nachází v doslova kouzelném místě s čistou přírodou, v Maxově v Českém lese. Jedná se o oblast směrem na západ od Šumavy. Počátky farmy vypadají jako opsány z filmového scénáře, protože zakladatelé Daniel a Mariana (dnes již Prokešovi) se seznámili na inzerát. A nebyla to ale zřejmě jen náhoda, protože oba sdíleli společnou lásku k medu a představy o vlastní včelí farmě, velké rodině a hospodářství. S přestěhováním na Maxov tak začali budovat nejen rodinu, ale také včelí farmu. Nyní nalezneme na farmě 250 včelstev. V nabídce je med květový – luční, dále malinový, ostružinový, akátový a pastovaný med. Farma také nabízí propolis a takzvané „voštiny“ neboli včelí víčka, která jsou výbornou prevencí paradontózy a dalších menších zubních problémů. Víčka se získávají se během vytáčení medu, kdy se plásty plné medu odvíčkují. Jedná se v podstatě o kombinaci panenského včelího vosku a vynikajícího medu. Nově jsou nyní v nabídce také pastovaný med s mateří kašičkou nebo med se skořicí. V neposlední řadě se na farmě vyrábí také domácí medovina. Zakoupit můžete čistou, nebo s příchutí mandlí, ženšenu nebo višní.

 

Pro více informací o farmě a možnostech prodeje nebo objednávek zavítejte na webové stránky www.med-prokes.cz . Medu zdar!

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře