Příběhy farmářů

Skvělé kozí sýry a dobré mlíčko? Farma Údolíčko!

02. 01. 2018
V

ýborná zpráva pro všechny sýrožrouty, zvláště pro ty, kteří si potrpí na ovčí a kozí sýry! Víme, kde tyto sýry, po kterých se rychle zapráší, seženete, a vlastně ještě mnohem více.

Výborná zpráva pro všechny sýrožrouty, zvláště pro ty, kteří si potrpí na ovčí a kozí sýry! Víme, kde tyto sýry, po kterých se rychle zapráší, seženete, a vlastně ještě mnohem více. Farma Údolíčko, která je zaměřená na chov ovcí a koz, je umístěna v samotném malebném srdci Českého lesa v obci Přimda.

 

Kde je mléko… tam je i sýr!

Co dodává sýru jeho specifickou chuť a vlastnosti? Použitý druh mléka. Sýry se nejčastěji vyrábějí z kravského mléka, najdete však i ty, co jsou vyrobeny z mléka velbloudího, koňského nebo třeba sobího. My se ale zaměříme na mnohem tradičnější sýry, a sice sýry kozí a ovčí. A když se spojí poctivá práce a mléko, které voní panenskou přírodou, vznikne sýr, kterému nedokážete odolat. Například kozí sýr ořechový z farmy Údolíčko se může pochlubit značkou Regionální potravina.  a má tak své kvality potvrzené černé na bílém. Přemýšlíte, s čím bude kozí sýr nejlepší? Inspirujte se receptem pana Braného.

 

Za mlékem, za sýry a výrobky z vlny a kožešin

Důvodů proč navštívit farmu Údolíčko je hned několik. Ocitnete se uprostřed dechberoucí přírody a ještě si naplníte ledničku od shora dolů. Zakoupit si můžete kromě kozího mléka a tradičních kozích sýrů také kozí tvaroh, pomazánky i ovčokozí jogurt. Tím však výčet zdaleka nekončí, zvláště v zimě jistě uvítáte možnost zakoupení vlněných vložek do bot, díky kterým budete mít nožky hezky v teple.

 

Seznamte se s osazenstvem farmy

Spokojenost a pohoda, slova, která nejlépe vystihují atmosféru přímo sálající z fotek, které si můžete prohlédnout na webu farmy Údolíčko. Možná sami už tušíte, že jen spokojená zvířátka stojí za vznikem těch nejlepších regionálních potravin. Musíme vás ale nejdříve upozornit, že mezi vedlejší příznaky prohlížení fotogalerie patří zasněný výraz a touha vyrazit do přírody.

 Farma Údolíčko

 

 

Sponzorovaný příspěvek

Sponzorovaný příspěvek

Tento článek je sponzorovaným PR článkem. Máte také zájem o tento druh zviditelnění vaší farmy? Prohlédněte si možnosti propagace na této stránce.


Podobné články

Komentáře