Příběhy farmářů

Rybí farma v srdci Plzně

08. 12. 2018
Z

a rybami do plzeňských rybích sádek. Malá hádanka na úvod. Co má společného siven americký, pstruh potoční, pstruh duhový, jeseter, lipan podhorní a mník jednovousý?

Za rybami do plzeňských rybích sádek

Malá hádanka na úvod. Co má společného siven americký, pstruh potoční, pstruh duhový, jeseter, lipan podhorní a mník jednovousý? A) Jsou to ryby. B) Jsou to chutné ryby. C) Jsou to chutné ryby z plzeňských rybích sádek. Je správně A), B) nebo C)? Máte pravdu, všechny odpovědi jsou správné, ale odpověď C) je v tomto případě úplně nejpřesnější.

 

Ryby na talíř i na zarybnění

O nutnosti zařazení ryb do pravidelného jídelníčku už byly sepsány romány. A není také divu, ryby, a zvláště ty čerstvé, by měly být, dle slov odborníků, součástí každého vyvářeného jídelníčku. Proč si tedy nezajistit pravidelný přísun toho nejlepšího, co naše příroda nabízí? Všechny z výše uvedených ryb si můžete snadno zakoupit v plzeňských  sádkách díky společnosti Chabal fish, s.r.o. A to nejen na talíř, ale také na zarybnění toků či jezírek a rybníků.

 

Chabal fish

Příběh společnosti Chabal fish, s.r.o. se začal psát v roce 2015. Kde se přesně sádky nacházejí? V areálu Vodárny Plzeň, a.s. Společnost je plně soběstačná, o čem ostatně svědčí také skutečnost, že vlastní rozsáhlá generační hejna produkovaných ryb, včetně líhně. Vlastní výtěr, kulení a rozkrmování plůdků, jednoduše vše probíhá na jednom místě.

 

Webové stránky pod lupou

Na stránkách www.sadkyplzen.cz zjistíte, jaké ryby si můžete zakoupit a také to, jestli jsou aktuálně v nabídce. Jistě vás u některých druhů potěší možnost kuchání, tím pádem i méně práce při přípravě oběda nebo večeře. Zajímá vás, jak zakoupené ryby upravit tak, aby si vaše chuťové buňky rochnily blahem? I to na stránkách v sekci Tipy na úpravu ryb zjistíte.

Hlášení na závěr: Pozor, pozor! Je tady někdo z Plzně a okolí? Tak na co ještě čekáte? Hurá za čerstvými rybami. 

Jít na web!

 

Hana Knopfová (Copywriter bez hranic)

Hana Knopfová (Copywriter bez hranic)

Co si představíte pod pojmem regionální potraviny? Já jednotlivá písmena, která utvářejí slova. A slova, která dohromady vytvářejí věty. Mým povoláním je zprostředkovat vám pomocí slov chuť, vůni, zážitky i emoce. Díky těm správným slovům dokáži uvařit lákavý pokrm pro duši a otevřít vám brány do světa fantazie. Psaní je mým snem, povoláním i životní cestou. A psát o tom nejlepším, co příroda nabízí? Jedním slovem potěšení.


Podobné články

Komentáře