Farmáři

Rodinná ovčí farma

28. 02. 2016
A

čkoliv v názvu dnes představované farmy čtete „ovčí“ , farma se kromě chovu a produkce jehňat plemene Suffolk zabývá i chovem kůzlat kozy kamerunské. Pokud se vydáte obdivovat krásy Českého ráje, zříceninu hradu Trosky nebo jiné přírodní památky, zastavte se na této farmě pro kousek dobrého masa.

Ačkoliv v názvu dnes představované farmy čtete „ovčí“ , farma se kromě chovu a produkce jehňat plemene Suffolk zabývá i chovem kůzlat kozy kamerunské. Pokud se vydáte obdivovat krásy Českého ráje, zříceninu hradu Trosky nebo jiné přírodní památky, zastavte se na této farmě pro kousek dobrého masa.

Uprostřed Českého ráje, v podhradí hradu Trosky ve švestkovém sadu obklopeném lesy, byla v roce 2005 založena Ovčí rodinná farma. Původní chov zahrnoval asi 10 kusů ovcí, ale dnes se stádo rozrostlo a skládá se z jednoho stoprocentního plemenného berana a 70 bahnic, což jsou kříženky plemene Suffolk, které pochází z Anglie a vyznačuje se výborným zdravím. Cílem farmy není šlechtitelství chovu ovcí, nýbrž udržování stavu krajiny, pokud možno, přírodním způsobem. Farma se postupně rozrůstá a specializuje se také na chov kozy kamerunské. Mají tu kozla Pištu Hufnágla a kozy Rózu, Lízu a Máju. Jedná se o typické masné plemeno s minimální produkcí mléka. Farma nabízí samozřejmě jehněčí, skopové a kozí maso, které Vám může být po domluvě i naporcováno. K prodeji jsou i kříženci plemene Suffolk. To ale není zdaleka vše, protože v nabídce této farmy narazíte i na kozí sýry, rakytníkové džemy, bylinky, domácí mýdla a mnoho dalšího.

Další informace na www.rodinnaovcifarma.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře