Farmáři

Pivovar Kocour

28. 06. 2016
P

ivo je jedním z národních pokladů České republiky a některé velké značky jsou známé po celém světe. Minimálně stejně bychom ale měli být pyšní i na menší pivovary, jejichž piva nejsou o nic horší. Jedním z takových regionálních pivovarů je i varnsdorfský Kocour.

Pivo je jedním z národních pokladů České republiky a některé velké značky jsou známé po celém světe. Minimálně stejně bychom ale měli být pyšní i na menší pivovary, jejichž piva nejsou o nic horší. Jedním z takových regionálních pivovarů je i varnsdorfský Kocour.

Pivovar Kocour a jeho produkce jsou názornou ukázkou toho, že pivo nerovná se pouze chlazená „euro“desítka v lednici. Může znamenat mnohem víc i než klasický český ležák. Je to nápoj, který se báječně snoubí s gastronomií a lze ho volit v závislosti na ročním období a náladě. Proto Kocour nabízí pestrou škálu pivních speciálů, od tradičních ležáků až po svrchně kvašené speciály, které jsou neustále zdokonalovány. Pivovar se nachází ve Varnsdorfu, na konci Rumburské ulice, těsně před bývalou státní hranicí, v lokalitě nazývané jako „keramička“. Celý areál je tvořen samotným pivovarem, restaurací s prostornou terasou a ubytovacími prostory. Využít můžete samostatnou pergolou a sportovní zázemí, takže se jedná o často vyhledávané místo pro konání svateb a firemních večírků.

To ale není vše. Součástí je i pivovarská ZOO, kterou ocení zejména mladší návštěvníci, Jako jediný v České republice disponuje pivovar Kocour také vlastní železniční zastávkou. Nabídka je opravdu široká a kromě piva zahrnuje i osvěžující limonády. Průběžně se zde vaří kocouří světlé a tmavé ležáky českého typu a řada oblíbených speciálů. V rámci Visegrádské pivní spolupráce se slovenským minipivovarem v Rožňavě, označované písmenem V3, sládci uvařili nakuřované pivo V3 Rauch. Společně s maďarským minipivovarem bylo připraveno pivo V3 Tokaj ochucené výliskem tokajského vína. Dále můžete ochutnat například pivo s názvem Kocour Ken, který je vyráběn podle originální receptury vrchního sládka skotského pivovaru Inveralmond. Kocour Samuraj se vaří zase podle japonského sládka Toshi Ishii, který se vyzná ve vaření extra hořkých piv „Ale“.

Piva můžete ochutnat přímo ve Varnsdorfu, zakoupit prostřednictvím e-shopu nebo ve vybraných prodejnách, jejichž seznam včetně dalších informacích o Kocourovi najdete na www.pivovar-kocour.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře