Farmáři

Pivovar Karel IV.

11. 06. 2017
K

arlovy Vary, Becherovka a pivo patří určitě k symbolům naší země. My vám dnes představíme prostor, kde se tyto symboly setkávají na jednom místě. Pivovar, který vznikl v jedinečném turistickém prostoru bývalé „Becherovky“ v Karlových Varech, dnes s názvem Becherplatz.

Karlovy Vary, Becherovka a pivo patří určitě k symbolům naší země. My vám dnes představíme prostor, kde se tyto symboly setkávají na jednom místě. Pivovar, který vznikl v jedinečném turistickém prostoru bývalé „Becherovky“ v Karlových Varech., dnes s názvem Becherplatz.

Pivovar Karel IV. je součástí karlovarské restaurace Becherplatz. Tradice vaření piva v tomto městě začala již ve čtrnáctém století, kdy král a římský císař Karel IV. udělil městu titul královského města s privilegiem vaření piva. Tradice byla přerušena až v roce 1999, kdy pivovar ukončil výrobu v závodu na Sokolovské ulici v Rybářích. S výstavbou Becherplatzu však byla výroba piva po více než deseti letech opět obnovena. A tak si dnes při návštěvě tohoto lázeňského města můžete vychutnat tradiční karlovarské pivo přímo v restauraci, nebo v prodejnách, kde Vám nabídnou vše co je s pivem Karel IV. spojené. V nabídce jsou piva Karel IV. světlý 11° , Karel IV. polotmavý 12° , Karel IV. tmavý 13° , Karel IV. speciál 15° , Karel IV. pšeničné 12° O kvalitě piva vás přesvědčí hned první doušek, což král Karel IV. věděl již před mnoha lety. Zastavte se po procházce kolonádou na jedno. Becherplatz určitě stojí za návštěvu, neboť svým vzhledem navozuje atmosféru starobylého náměstí z 19. století, kde si můžete u dobré kávy odpočinout v kavárně Kaffee Magazin či nakoupit suvenýry a pivo KAREL IV. v jednom z obchůdků. Z náměstí můžete sejít po dubových schodech rovnou do originální restaurace a Pivovaru Karel IV. Vášniví sběratelé si zde mohou zakoupit i originální půllitr KAREL IV.

 

Na webových stránkách www.becherplatz.cz/pivovar si můžete přečíst popis jednotlivých druhů piva a podívat se na virtuální prohlídku areálu.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře