Farmáři

Mlékárna Milda

06. 05. 2018
D

nešní článek věnujeme rodinné farmě, která vyrábí mléčné výrobky. Najdete ji v malebné pošumavské vesnici Kvášňovice nedaleko Horažďovic.

Dnešní článek věnujeme rodinné farmě, která vyrábí mléčné výrobky. Najdete ji v malebné pošumavské vesnici Kvášňovice nedaleko Horažďovic.

Mlékárna Milda byla založena v roce 1993 místním rodákem z Pošumaví Miloslavem Stroleným. K farmě patří mlékárna, která se specializuje na výrobu bílých jogurtů tradiční metodou zrání v kelímku bez přidaných konzervantů. Během výroby se využívají nejmodernější technologická zařízení. Právě díky nim se na váš stůl dostávají stále čerstvé výrobky. Filozofie mlékárny se soustředí především na výrobu kvalitních přírodních výrobků pro zdravý životní styl se stoprocentní garancí původu, protože motto farmy zní: „Příroda ví, jak chutná zdraví!”. Součástí rodinné farmy je také Penzion na Kozím zámku, kde jsou pro návštěvníky připraveny tři apartmány.

 

Aktuální novinky z farmy sledujte na www.facebook.com/mlekarnamilda Najdete tu i zajímavé recepty na jogurtové kuličky, cupcakes, wafle, cukrfree bábovku nebo třeba jogurtové rohlíky.

 

Jogurty lze zakoupit přímo na farmě v Kvášňovicích. Seznam dalších prodejních míst najdete na www.mlekarnamilda.cz. Pro více informací o ubytování navštivte web www.kozizamek.cz .

 

 

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře