Mitrovsky Angus
kupina expertů a zároveň nadšenců, jejichž každodenní náplní dne, práce i života je hovězí maso. Hovězí mají zmapované od trsu trávy až po šťavnatý steak. Jedná se o komplex farem, restaurace a prodejen, které spojují jména Mitrovsky a Angus.
Skupina expertů a zároveň nadšenců, jejichž každodenní náplní dne, práce i života je hovězí maso. Hovězí mají zmapované od trsu trávy až po šťavnatý steak. Jedná se o komplex farem, restaurace a prodejen, které spojují jména Mitrovsky a Angus.
Skot plemene Aberdeen Angus pochází ze Skotska a jedná se o celoročně pasené plemeno. Farma se stejnojmenným názvem se tedy zaměřuje na chov plemenných býků v ideálních podmínkách Vysočiny, čímž se zvyšuje kvalita chovu. Chov probíhá na statku Mitrov, kde probíhá veškeré hospodaření v rámci ekologického zemědělství. Zvířata se krmí výhradně vlastními výpěstky a pro obhospodařování polí se nepoužívá žádná chemie. Restaurace Mitrovský dvůr dále nabízí steaky, burgery a další speciality pouze z vlastního vyzrálého hovězího a z dalších surovin od okolních farmářů. Uzeniny a masné výrobky bez chemie, ale i další speciality z vepřového, jehněčího lze zakoupit ve vybraných prodejnách v Olomouci a přímo v Mitrově. Sortiment masa na prodejnách je navíc doplněn o mléčné výrobky od dodávkové farem Vařejkův dvůr z Meziboř a Rubeilt z Rožné. Jedná se o mléko prvotřídní BIO kvality.
Pro více informací určitě mrkněte na webové stránky www.mitrovsky.com . Dočtete se tu mnoho zajímavostí nejen o steacích.