Farmáři

Mitrovsky Angus

25. 09. 2016
S

kupina expertů a zároveň nadšenců, jejichž každodenní náplní dne, práce i života je hovězí maso. Hovězí mají zmapované od trsu trávy až po šťavnatý steak. Jedná se o komplex farem, restaurace a prodejen, které spojují jména Mitrovsky a Angus.

Skupina expertů a zároveň nadšenců, jejichž každodenní náplní dne, práce i života je hovězí maso. Hovězí mají zmapované od trsu trávy až po šťavnatý steak. Jedná se o komplex farem, restaurace a prodejen, které spojují jména Mitrovsky a Angus.

Skot plemene Aberdeen Angus pochází ze Skotska a jedná se o celoročně pasené plemeno. Farma se stejnojmenným názvem se tedy zaměřuje na chov plemenných býků v ideálních podmínkách Vysočiny, čímž se zvyšuje kvalita chovu. Chov probíhá na statku Mitrov, kde probíhá veškeré hospodaření v rámci ekologického zemědělství. Zvířata se krmí výhradně vlastními výpěstky a pro obhospodařování polí se nepoužívá žádná chemie. Restaurace Mitrovský dvůr dále nabízí steaky, burgery a další speciality pouze z vlastního vyzrálého hovězího a z dalších surovin od okolních farmářů. Uzeniny a masné výrobky bez chemie, ale i další speciality z vepřového, jehněčího lze zakoupit ve vybraných prodejnách v Olomouci a přímo v Mitrově. Sortiment masa na prodejnách je navíc doplněn o mléčné výrobky od dodávkové farem Vařejkův dvůr z Meziboř a Rubeilt z Rožné. Jedná se o mléko prvotřídní BIO kvality.

Pro více informací určitě mrkněte na webové stránky www.mitrovsky.com . Dočtete se tu mnoho zajímavostí nejen o steacích.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře