Koláč s jahodami a rebarborou
12. 01. 2017
P
řipomeňte si léto výbornou sladkokyselou kombinací jahod a rebarbory. U tohoto koláče ani na chuti nevadí mražené ovoce :-)
Připomeňte si léto výbornou sladkokyselou kombinací jahod a rebarbory. U tohoto koláče ani na chuti nevadí mražené ovoce :-)
Co budete potřebovat:
na koláč:
- 120 gramů hladké mouky
- 180 gramů cukru
- 100 gramů hnědého cukru
- 70 gramů másla
- 3 celá vajíčka – bílek i žloutek
- jahody
- rebarbora
Postup:
- do mísy dáme 3 vejce a 180 gramů cukru a ušleháme je spolu do pěny
- do směsi pomalu přisypáváme mouku
- polovinu nakrájených jahod a rebarbory dáme do vymazané formy máslem
- ovoce zalijeme těstem
- navrch poklademe zbytek ovoce, plátky másla a posypeme hnědým cukrem
Koláč pečeme cca 50-60 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Dobrou chuť.