Recepty

Kokosový beránek a muffínci s krémem

25. 03. 2016
P

říprava na velikonoce…kokosoví beránci, přes rok děláme z tohoto těsta bábovku, prostě nejlepší :-)

Příprava na velikonoce…kokosoví beránci, přes rok děláme z tohoto těsta bábovku, prostě nejlepší :-)

Co budete potřebovat:

na těsto:

  • 80 gramů kokosu
  • 280 gramů polohrubé mouky
  • 200 gramů cukru
  • 160 gramů rostlinného tuku – např. Hera
  • 200 mililitrů mléka
  • 4 vajíčka – oddělíme bílky od žloutků
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • kousek např. Omegy na vymazání formy

na krém:

  • 20 gramů vanilkového pudinku (cca ½ sáčku)
  • 200 mililitrů mléka
  • 125 gramů másla
  • 100 gramů cukru moučka – dle chuti doporučuji méně

Postup:

nejprve si připravíme jednotlivé směsi:

  1. v míse ve které pak budeme dělat těsto, si připravíme cukr, vanilkový cukr, rostlinný tuk nakrájený na kostičky a 4 žloutky
  2. v další nádobě si smícháme suché směsi – mouku, kokos a ½ prášku do pečiva
  3. do skleničky si odměříme potřebné mléko
  4. ušleháme si ve vyšší nádobě sníh ze 4 bílků
    můžeme přidat lžíci cukru, sníh pak lépe drží
    sníh šleháme tak dlouho, dokud není pevný – při otočení nádoby dnem vzhůru, nám nevyteče :-)

teď už vše jen smícháme:

  1. cukr, vanilkový cukr, rostlinný tuk a 4 žloutky si ušleháme do pěny
  2. postupně do těsta přisypáváme suché směsi a přiléváme mléko
  3. nakonec postupně do těsta zlehka vmícháváme vyšlehaný sníh z bílků

Formy beránků si vymažeme tukem, např. Omegou a vysypeme hrubou moukou. Do vysypaných forem dáme těsto – cca do ¾ formy. Těsto nám nabude :-) Beránky pečeme cca 40 min v předehřáté troubě na 180°C.

Pokud Vám nějaké těsto zbude, můžete si z něj udělat muffiny, nebo cupcaky – podle toho zda chcete s krémem nebo ne.. Pečeme je v troubě také na 180°C, ale bude nám stačit 20 max. 25 min.

Krém:

  1. uvaříme si vanilkový pudink dle návodu na sáčku (použijeme však jen 20 gramů pudinku a 200 mililitrů mléka) a necháme ho vychladnout
    např. dáme celý hrnec do dřezu se studenou vodou, pudink čas od času promícháme, aby neztuhl a neudělal se nám na něm pevný povrch
  2. ušleháme si do pěny cukr s máslem nakrájeným na kostičky
  3. přidáváme postupně vychladlý pudink a vyšleháme krém
  4. krémem ozdobíme muffiny

Dobrou chuť.

 

Lenka Kuldová

Lenka Kuldová

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů.


Podobné články

Komentáře