Příběhy farmářů

Jedem za medem do včelařství Čejka

09. 03. 2019
V

čelky, včelky, jak si vlastně povídáte? Včelky, včelky, jaký máte med? „Jen ten nejlepší,“ odpověděly by jistě včely z včelařství Čejka, které se zaměřuje na prodej pravého včelího medu a medoviny a také na ruční výrobu svíček z včelího vosku. Jste připraveni vstoupit do medového ráje? Brány jsou vám otevřeny.

Med, pro který se budete rádi vracet

Přemýšlíte nad tím, jestli jste už od nás o včelařství Čejka jednou neslyšeli? Máte naprostou pravdu, v minulosti jsme už o tomto sladkém ráji psali. Med Martiny Čejkové, ověnčený zlatými medailemi v soutěži Český med, je však tak dobrý, že si zaslouží články rovnou dva. Tentokrát vám představíme další produkty, které farma nabízí a které stojí za to vyzkoušet a ochutnat. 

Kosmetika? Jedině medová

Dovolte nám, abychom vám představili kosmetiku, která vám vyčaruje sladký úsměv na tváři. Včelařství Čejka kromě jiného totiž nabízí i masti, krémy a léčivé přípravky s obsahem včelích produktů. Proč dát medu prostor nejen v kuchyni, ale také na kosmetickém stolku? Med, propolis, včelí vosk i mateří kašička výborně hydratují, regenerují a hojí pleť. Velkou službu vám udělá například olej na křečové žíly, tyčinka na akné nebo účinný balzám na ucpaný nos a rýmu.

Tip: Med pro krásné rty

Toužíte po dokonale hydratovaných rtech? Vyzkoušejte medový peeling na rty ve spojení s balzámem na rty se včelím voskem a medem. Vaše rty zaručeně poznají rozdíl.

Pro mlsné jazýčky

Sbíhají se vám při vyslovení slov medová cibulka nebo čoko-medová pomazánka sliny na jazyku? Pak je ten nejvyšší čas tyto lahůdky ochutnat. Medovou cibulku, která přináší sladko-kyselou chuť, si s jediným soustem zamilujete ve spojení s paštikou, tvrdým sýrem, klobásovými jednohubkami nebo šunkou. A čoko-medová pomazánka? Je výborná s chlebem, rohlíky, lívanečky i na spojení lineckého cukroví.

Poznejte díky včelařství Čejka svět, který se točí kolem medu a nechte se pohltit jeho chutí i blahodárnými účinky. 

 Chci mít sladký život!

6 Obrázků

Podobné články

Komentáře