Farmáři

Horňácká farma s.r.o.

01. 04. 2018
V

 dnešním článku představíme farmu, která sídlí v Hrubé Vrbce a zaměřuje se na ekologické hospodaření.

V dnešním článku představíme farmu, která sídlí v Hrubé Vrbce a zaměřuje se na ekologické hospodaření.

Hrubá Vrbka je obec v okrese Hodonín v Jihomoravském kraji. Horňácká farma tu provozuje ekologické hospodářství, což je pokrokový a moderní způsob hospodaření, který staví na tisíciletých zkušenostech našich předků. Na farmě se chová skot, prasata, miniprasata, ovce, kozy, husy, koně a jeden osel. Všechna zvířata mají možnost volného pohybu a živí se krmivem, které si hospodáři sami vypěstují na loukách a polích, samozřejmě bez chemického ošetření. Ekologicky produkované potraviny obsahují vitamíny a antioxidanty. Neobsahují na druhé straně zbytky pesticidů. To přidává i na hodnotě masu ekologicky chovaných zvířat. Farma spolupracuje se Správou CHKO Bílé Karpaty při péči o krajinu, a to na území Vojšických luk a v lokalitě Velické zahrady. Obě tyto oblasti jsou začleněny v komplexu chráněných území Natura 2000, což je soustava chráněných území určených k ochraně biologické rozmanitosti v rámci celé EU. Farma má širokou nabídku masa – hovězí, vepřové, drůbeží, jehněčí a kůzlečí, BIO ovoce a zeleniny, a ostatních BIO i „nebio“ produktů, jako jsou džemy, vejce, mošty, sirupy, kompoty a další. V nabídce najdete také BIO koření, sýry z Francie a čaje. Veškeré produkty lze objednávat prostřednictvím e-shopu nebo po dohodě vyzvednout na výdejních místech na území České republiky.

 

Více informací o nabídce, a dalších službách, které farma nabízí, naleznete na www.hornackafarma.cz .


PS: Nenechte si uniknout žhavé novinky ze světa regionálních produktů! Přihlašte se k odběru jednoho z možný novinek a newsletterů. Více si o novinkách můžete přečíst níže.

Odběr novinek

 

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře