Farmáři

Pštrosí Vršek Wieder

31. 05. 2016
V

Hněvošicích v Moravskoslezském kraji se nachází jedna z mála pštrosích farem v České republice. Tato farma se soustřeďuje na chov pštrosa nandu pampového. Možná vypadá tento druh pštrosa jako „přerostlý krocan“ , ale jeho vejce jsou známá svým výjimečným složením a nutriční hodnotou.

V Hněvošicích v Moravskoslezském kraji se nachází jedna z mála pštrosích farem v České republice. Tato farma se soustřeďuje na chov pštrosa nandu pampového. Možná vypadá tento druh pštrosa jako „přerostlý krocan“ , ale jeho vejce jsou známá svým výjimečným složením a nutriční hodnotou.

Pštrosí Farma Vršek funguje již přes dvacet let a je s ní neodmyslitelně spjato jméno Pavel Wieder senior, který s chovem pštrosů začínal. Dnes v této tradici pokračuje i Pavel Wieder junior. Dlouholetá zkušenost dala Wiederům nejlepší předpoklady k tomu, jak vychovat a reprodukovat zdravé jedince nejen pštrosů, ale i jiného ptactva. Na farmě se setkáte i se slepicemi, kachnami, holuby, krocany a pávy. Veškeré ptactvo dohromady vytváří přírodní ekosystém, ve kterém mohou žít zvířata bez stresu, což je hlavní důvod jejich vitality. Vejce pštrosa nandu pampového obsahuje 40% žloutku s vysokým obsahem vitaminu D a 60% bílku s velkým množstvím bílkovin. Vejce má vysokou energetickou hodnotu, ale až o jednu třetinu méně cholesterolu než vejce slepičí. Jedno vejce z této pštrosí farmy lze nutričně srovnat s třinácti vejci slepice domácí. Mimo vajec lze na farmě zakoupit i pštrosí maso, klobásky, párky, sádlo, paštiku nebo třeba pštrosí škvarkovou pomazánku. Produkty lze zakoupit i přes e-shop.

Navštivte stránky www.pstrosivejce.cz nebo www.pstrosivejce.com a dozvíte se více informací nebo zde najdete například užitečné recepty pro přípravu jídel .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře