Farmáři

Farma Sokol

18. 12. 2016
D

nes vám představíme farmu Sokol, na které majitel Petr Sokol se svou rodinou hospodaří v Rychnově nad Kněžnou.

Pokud hledáte kvalitní výrobky od regionálního výrobce, klobásy, které jsou opravdu z masa a bez lepku, jogurty bez konzervačních látek a zbytečných éček, chcete jíst opravdové jídlo a nejen náhražky, pak jsou tato farma a její produkce určeny právě pro vás. Dnes vám představíme farmu Sokol, na které majitel Petr Sokol se svou rodinou hospodaří v Rychnově nad Kněžnou.

Jedná se o rodinnou farmu v severovýchodních Čechách, která se snaží vyrábět potraviny nejvyšší kvality a produkovat kvalitní maso z domácího chovu. Pan Sokol začal hospodařit v roce 2008 a o tři roky později začal vyrábět masné a mléčné výrobky. V dnešní době  farma hospodaří na 42 hektarech zemědělské půdy. Na farmě se chovají krávy plemene Český strakatý skot, jejichž mléko se zpracovává na mléčné výrobky. Tento druh skotu se vyznačuje také kvalitním hovězím masem, které již patřičně vyzrálé farma dále nabízí i k prodeji. Hovězí maso však není jediný druh masa, který na farmě produkují. Chovají se zde také prasata plemene Landrase-Durok a dále Přeštická černostrakatá prasata, kuřata, husy, jehňata a králíci, jejichž maso je také v prodejní nabídce. Hlavní cíl farmy ale spočívá především v produkci mléka a masa, pro další zpracování ve vlastních výrobnách. A jaká je tedy vlastně nabídka? Jak sami uznáte, bohatá. Farma Sokol nabízí výrobky z kravského pasterovaného mléka - čerstvé sýry, nakládané sýry, jogurty, mléko, máslo, přepuštěné máslo, tvaroh, tvarohové dezerty, tvarohové pomazánky. Z masných výrobků jsou k dostání klobásy, paštiky, šunka, zavařená masa a vývary. Při veškeré výrobě je kladen důraz na dodržování tradičních, ručních, poctivých technologických postupů. Všechny produkty, jak mléčné, tak i masné, jsou přirozeně bez lepku, bez přidaných konzervantů a bez dusitanových solí.

Pokud vás farma zaujala nebo byste rádi ochutnali nějaký farmářský produkt, určitě se podívejte na webové stránky www.farmasokol.cz , kde je možné produkty objednat a zakoupit i prostřednictvím e-shopu. Také tam najdete mapu s vyznačením partnerských prodejen. Tak určitě mrkněte na web, třeba máte produkty farmy Sokol přímo u vás ve městě.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře