Farmáři

Farma Polák

09. 07. 2017
D

nes vám představíme Farmu Polák, která se zaměřuje zejména na produkci a prodej brambor a zeleniny. Najdete ji v obci Lochenice u Předměřic nad Labem. Jedná se o lokalitu v Polabské nížině, tudíž v ideální ranobramborářské oblasti.

Dnes vám představíme Farmu Polák, která se zaměřuje zejména na produkci a prodej brambor a zeleniny. Najdete ji v obci Lochenice u Předměřic nad Labem. Jedná se o lokalitu v Polabské nížině, tudíž v ideální ranobramborářské oblasti.

Farma byla založena v roce 1992, a hospodaření začínalo ve skromných podmínkách. Z počátku se jednalo především o pěstování zeleniny – brambor, cibule a kruhárenského zelí. Dnes tato rodinná farma obhospodařuje asi 120 hektarů zemědělské půdy. Většina půdy, na které farma hospodaří, je pronajatá. Neodmyslitelnou součástí farmy jsou i moderní zemědělské stroje, skladovací prostory, haly a posklizňové linky. Mottem farmy je „České brambory na váš stůl.“ Samozřejmě v náležité kvalitě. Kvalita brambor v obchodech a řetězcích je čím dál horší, a proto se farma snaží na tuto skutečnost reagovat svou nabídkou a umožnit zákazníkům nákup přímo u pěstitele. Toto motto lze samozřejmě uplatnit i pro ostatní plodiny. Na farmě je celoročně otevřen maloobchod, ve kterém můžete zakoupit nejen brambory, ale také různé druhy zeleniny, ovoce, český med, domácí vejce, domácí jogurty z čerstvého mléka, české mošty, nektary a také i tradiční východočeský plísňový sýr Niva.

 

Pro více informací pokračujte na webové stránky www.ceskebrambory.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře