Farmáři

Farma Hanka Mochov - PSF

17. 06. 2018
P

ozor! Blíží se další skvělá akce v rámci projektu Poznej svého farmáře a tentokrát bychom vás rádi pozvali na farmu Hanka Mochov, která hospodaří na polích v okolí Mochova a nabízí kvalitní poctivou českou zeleninu.

Pozor! Blíží se další skvělá akce v rámci projektu Poznej svého farmáře a tentokrát bychom vás rádi pozvali na farmu Hanka Mochov, která hospodaří na polích v okolí Mochova a nabízí kvalitní poctivou českou zeleninu.

Petr Hanka hospodaří v mělnické oblasti již více než dvacet let. Během této dlouhé doby rozšířili rozsah pěstování, úroveň zpracování, balení i logistiky. V dnešní době patří pod farmu Hanka Mochov rovnou dvě farmy. Jedna z nich se nachází v Mochově u Prahy a druhá v Zálezlicích u Mělníka. Celkem tedy pod farmu spadá 630ha půdy v nejkvalitnějších lokalitách Polabí. 

 

Farma se specializuje na pěstování zeleniny a brambor a je členem Zelinářské unie Čech a Moravy a také Odbytového družstva Litozel. O tom, že pro zákazníky farma Hanka Mochov zajišťuje tu nejvyšší kvalitu svědčí i získané certifikáty GLOBALGAP, HACCP a zisk značky KLASA pro zelené fazolky. 

 

Většina produkce se sklízí během pěstební sezony přímo na základě objednávek odběratelů. Právě díky tomuto postupu se časový odstup mezi sklizní a dodávkou pohybuje v rozmezí 24 hodin. Poté co se zelenina sklidí, zchladí se a vypere, roztřídí a zabalí. Součástí výrobních prostor je i třídící linka, dále  skladová kapacita pro dlouhodobé skladování produkce a následné expedování v zimních a jarních měsících.  Na čerstvosti zeleniny a brambor se také podílí chladírenské vozy, které rozváží denně produkty do velkoobchodů a distribučních center. 

 

Právě v Zálezlicích u Mělníka farma pořádá v sobotu 23.6. od 10:00 Den farmářské zeleniny. Je samozřejmostí, že na vás bude čekat bohatý program a zábava na celý den. Přijďte ochutnat speciality zeleninové kuchyně, míchané zeleninové a ovocné šťávy a čerstvou zeleninu z polí. Můžete navštívit i stánky s lokálními farmářskými produkty sousedů: sýry klobásky, jahody, marmelády, med, víno a místní pivo.  Na akci bude představena zemědělská technika, vystoupí kapela Amberlane z Kralup nad Vltavou a YOYO BAND, proběhne také oblíbená soutěž „kedlubnožrout“.

Více informací zjistíte přímo na webu Poznej svého farmáře, nebo na profilu tohoto konkrétního farmáře v našem tržišti a mobilní aplikaci

Celou nabídku zeleniny a aktuální kalendář sklizně sezónní zeleniny najdete na webových stránkách farmy Hanka Mochov.


PS: Nenechte si uniknout žhavé novinky ze světa regionálních produktů! Přihlašte se k odběru jednoho z možný novinek a newsletterů. Více si o novinkách můžete přečíst níže.

Odběr novinek

 

 

 

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře