Farmáři

Blatenská ryba, spol. s. r. o.

07. 06. 2016
O

blast Strakonicka, Písecka a Příbramska, čistá voda a písčité břehy Prácheňska jsou základem pro chov blatenských ryb. Kvalita těchto ryb je známá i daleko za hranicemi naší země, a proto bych vám dnes ráda představila společnost Blatenská ryba.

Oblast Strakonicka, Písecka a Příbramska, čistá voda a písčité břehy Prácheňska jsou základem pro chov blatenských ryb. Kvalita těchto ryb je známá i daleko za hranicemi naší země, a proto bych vám dnes ráda představila společnost Blatenská ryba.

Dominuje samozřejmě kapr, ale dále farma nabízí i líny, štiky, marény, amury, sumce, tolstolobiky a další druhy ryb, z nichž je průměrně polovina exportována. Vlastní chov ale není vše. Společnost dále ryby zhodnotí díky moderní zpracovně, ve které se vyrábí široký sortiment produktů ze sladkovodních i mořských ryb. Společnost zajišťuje také velkoobchod s chlazeným, mraženým a uzeným zbožím, které je ale zároveň distribuováno i k malým odběratelům v oblasti jihozápadních a středních Čech včetně Prahy. Ještě bych ráda uvedla, že nejde jen o ryby. Neméně důležitou činností této farmy je i chov vodní drůbeže. Na trh ročně odchází kolem 700 tun kachen. Firemní motto zní „Zdravá strava z čistých vod“ a společnost Blatenská ryba se ho snaží plnit na sto procent.

Podívejte se na webové stránky www.blatenskaryba.cz , kde objevíte celou nabídku produktů a dozvíte se více.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře