Farmáři

Biomoštárna

22. 03. 2016
U

ž od roku 2008 funguje ekofarma a moštárna „Roubenka“. Její majitelé důsledně prosazují filozofii přírodního životného stylu a zemědělského hospodaření v systému ekologického zemědělství. A proč zrovna Roubenka?

Už od roku 2008 funguje ekofarma a moštárna „Roubenka“. Její majitelé důsledně prosazují filozofii přírodního životného stylu a zemědělského hospodaření v systému ekologického zemědělství. A proč zrovna Roubenka?

Roubenka se skládá z jedenácti hektarů luk v zapomenuté osadě Radějov u Manětína, dvou hektarů ovocných sadů a moštárny v obci Stvolny. Areál zemědělské usedlosti je chráněn jako kulturní památka, protože se skládá z roubené patrové chalupy s pavlačí s vyřezávanými sloupky a hrázděným zdivem. Historie roubenky se datuje již od roku 1794. Ekofarma se zaměřuje na chov koz a ovcí a veškerý chod hospodářství je zajištěn především vlastními silami. Na farmě Roubenka se nezapomíná na to, že zemědělství je „dar“ , díky kterému můžeme využívat přírodní dědictví, a to se odráží na kvalitních výrobcích s přírodním původem a bez jakékoliv chemické konzervace. Mimo moštů z aktuální nabídky farma nabízí také tepelně ošetřené (pasterované) mošty v balení bag in box o objemu 5 a10 litrů. Takto upravené mošty mají trvanlivost 6 měsíců. Nabídka je opravdu pestrá. Seženete zde jak čistý jablečný mošt, tak i jablečný mošt s mátou, celerem, červenou řepou, mrkví, skořicí a spoustu dalších. Mošty jsou k zakoupení přímo ve Stvolnech, ale také v hlavním městě Praze a větších městech České republiky. Pro Plzeň a okolí je možný rozvoz od pěti kusů zdarma.

Aktuální nabídku moštů a další informace přímo na webu www.biomostarna.cz.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře