Farmáři

Zahradnictví Lička

01. 05. 2016
K

onzumace ovoce a zeleniny patří k základním principům zdravé výživy. Doporučena je ovšem zejména konzumace lokálních výpěstků, u kterých je zajištěna potřebná doba zrání a tím pádem i vyšší obsah vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek. Proto bych Vám dnes ráda představila farmu Zahradnictví Lička, které se právě na pěstování ovoce a zeleniny specializuje.

Konzumace ovoce a zeleniny patří k základním principům zdravé výživy. Doporučena je ovšem zejména konzumace lokálních výpěstků, u kterých je zajištěna potřebná doba zrání a tím pádem i vyšší obsah vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek. Proto bych Vám dnes ráda představila farmu Zahradnictví Lička, které se právě na pěstování ovoce a zeleniny specializuje.

Farma byla založena roku 1991 a původně se specializovala na pěstování mrkve a jahod. Začínala s asi jednohektarovým pozemkem, ale dnes se rozrostla na 19 ha sadů a 35 ha orné půdy, která se využívá pro pěstování zeleniny a brambor. V současné době se jedná o největší pěstitelskou firmu ovoce a zeleniny v okrese Nový Jičín. Celé zahradnictví se snaží pěstovat plodiny šetrnými způsoby, které neničí naše přírodní bohatství. Farma je držitelkou ochranné známky SISPO (Svaz pro integrované systémy pěstování ovoce). V sezoně pracuje v zahradnictví 5-9 pracovníků, kterým pomáhají také rodinní příslušníci. Letos se tu pěstuje kořenová zelenina - mrkev, pastinák, celer, červená řepa; košťálová zelenina – bílé a červené zelí, kapusta, brukev; listová zelenina – hlávkový salát a z cibulové zeleniny - pórek. Z ovoce jsou v nabídce jahody, maliny, jablka, hrušky, třesně a švestky.

Ovoce a zeleninu můžete zakoupit přímo ve středisku v Sedlnici v okrese Nový Jičín. Na webových stránkách www.farmalicka.cz najdete mapku a ceník výpěstků.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře