Švestkový závin s mandlemi a skořicí
17. 11. 2016
C
o by byl podzim bez švestek, švestkových koláčů, švestkových buchet…? A už jste někdy zkoušeli švestkový závin? Naprosto jednoduchý, rychlý a výborný…má jen jeden nedostatek a to, že tak rychle zmizí… :-)
Co by byl podzim bez švestek, švestkových koláčů, švestkových buchet…? A už jste někdy zkoušeli švestkový závin? Naprosto jednoduchý, rychlý a výborný…má jen jeden nedostatek a to, že tak rychle zmizí… :-)
Co budete potřebovat:
na závin:
- listové těsto – doporučuji již rozválené na pečícím papíře
- švestky
- skořice
- cukr
- mandlové plátky
- 1 vajíčko – rozšlehané na potření závinu
Postup:
- nejprve si připravíme švestky – dají se použít jak čerstvé, tak kompotované nebo zmražené (je však třeba je nechat odkapat), švestky si nakrájíme na drobnější kousky
- pokrájené švestky poklademe na rozválené listové těsto
- švestky posypeme cukrem, skořicí a navrch dáme mandlové plátky
- závin zabalíme
Závin pečeme do zezlátnutí, tj. cca 20 min v předehřáté troubě na 180°C. Pro lepší barvu ho při pečení občas přetřeme rozšlehaným vejcem.
Dobrou chuť.