Recepty

Švestkový závin s mandlemi a skořicí

17. 11. 2016
C

o by byl podzim bez švestek, švestkových koláčů, švestkových buchet…? A už jste někdy zkoušeli švestkový závin? Naprosto jednoduchý, rychlý a výborný…má jen jeden nedostatek a to, že tak rychle zmizí… :-)

Co by byl podzim bez švestek, švestkových koláčů, švestkových buchet…? A už jste někdy zkoušeli švestkový závin? Naprosto jednoduchý, rychlý a výborný…má jen jeden nedostatek a to, že tak rychle zmizí… :-)

Co budete potřebovat:

na závin:

  • listové těsto – doporučuji již rozválené na pečícím papíře
  • švestky
  • skořice
  • cukr
  • mandlové plátky
  • 1 vajíčko – rozšlehané na potření závinu

Postup:

  1. nejprve si připravíme švestky – dají se použít jak čerstvé, tak kompotované nebo zmražené (je však třeba je nechat odkapat), švestky si nakrájíme na drobnější kousky
  2. pokrájené švestky poklademe na rozválené listové těsto
  3. švestky posypeme cukrem, skořicí a navrch dáme mandlové plátky
  4. závin zabalíme

Závin pečeme do zezlátnutí, tj. cca 20 min v předehřáté troubě na 180°C. Pro lepší barvu ho při pečení občas přetřeme rozšlehaným vejcem.

Dobrou chuť.

Lenka Kuldová

Lenka Kuldová

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů.

Podobné články

Komentáře