Farmáři

Sady Starý Lískovec

23. 08. 2016
K

aždý ví, že ovoce patří mezi základy zdravé výživy. Doporučuje se ale konzumovat ovocné druhy, které rostou v oblasti, kde žijeme. A proto bych vám dnes ráda představila jednu z farem, která pěstováním a prodejem ovoce zabývá.

Každý ví, že ovoce patří mezi základy zdravé výživy. Doporučuje se ale konzumovat ovocné druhy, které rostou v oblasti, kde žijeme. A proto bych vám dnes ráda představila jednu z farem, která pěstováním a prodejem ovoce zabývá.

Sady Starý Lískovec - Ovocnářské družstvo je název podniku, který navazuje na více než čtyřicetiletou letou tradici ovocnářství na okraji Brna. Záměrem farmy je pěstování zdravého a chutného ovoce, které bude sklizeno v době své konzumní zralosti a zákazníkům nabídne tu pravou chuť. Ovocnářské družstvo vzniklo v roce 1993 a v současné době pěstuje na více než 100 hektarech především jabloně. Portfolio odrůd začíná letními odrůdami v polovině července a díky kvalitnímu skladování je farma schopna posunout konzumní zralost vybraných zimních odrůd až na jarní měsíce dalšího roku. Mezi další pěstované ovoce v Sadech Starý Lískovec patří jahody, meruňky, švestky a broskve. Díky špičkové chladírenské a skladovací technice, kdy kapacita skladů Ovocnářského družstva je 300 tun chladírenského prostoru a 650 tun „Ultra Low Oxygen“ prostoru, může družstvo jablka dlouhodobě zaskladnit. Za zmínku určitě stojí fakt, že Ovocnářské družstvo je zakládajícím členem CZ FRUIT, největšího odbytového družstva ovoce v ČR a také členem Ovocnářské unie Moravy a Slezska. Ovoce ale není zdaleka jediným produktem. Farma nabízí k prodeji také konzumní a nové brambory, sušené ovoce, džemy, ovocné pochoutky, hrušková povidla, mošty, paštiky, škvarkové výrobky a nápoj Cider Eden ve variantách tři příchutí. Součástí farmy je také moštárna, ve které se vyrábí 100% šťávy z ovoce vlastní produkce a také mixy z nakoupeného ovoce-letos byla velice úspěšná varianta jablko-malina, jablko-černý rybíz. Mošt se prodává jak pasterovaný plněný do systému Bag-In-Box 3 nebo 5 litrů, tak nepasterovaný s možností si natočit přes výčepní pípu do vlastních PET lahví nebo lahví z farmy. Všechny produkty zakoupíte přímo v prodejně, která se nachází v Brně Starém Lískovci nebo na eshopu, který najdete na webových stránkách.

Navštivte webové stránky www.jablka.cz a dozvíte se víc.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře