Farmáři

Ranč Bažina

22. 05. 2016
A

ngloanubijské kozy jsou známé pro výjimečnou chuť a kvalitu mléka s vysokým obsahem bílkovin a tuku. Toto plemeno pochází z Holandska, dobře snáší teplo i zimu a celkově se jedná o velice nenáročné, klidné až flegmatické kozy. A právě tyto kozy chovají na Ranči Bažina v obci Staré Hvězdlice.

Angloanubijské kozy jsou známé pro výjimečnou chuť a kvalitu mléka s vysokým obsahem bílkovin a tuku. Toto plemeno pochází z Holandska, dobře snáší teplo i zimu a celkově se jedná o velice nenáročné, klidné až flegmatické kozy. A právě tyto kozy chovají na Ranči Bažina v obci Staré Hvězdlice.

Několik vědeckých studií se už dlouho zabývá srovnáním kozího a kravského mléka, a tak jsou účinky kozího mléka dokázány již nejen staletími jeho užívání. Výhodou je určitě jeho lehká stravitelnost, která je způsobena složením tukových částic. Dále působí pozitivně na imunitní systém, ale má příznivý vliv i při kloubních obtížích a konzumací lze předcházet i nádorovým onemocněním. Kozy jsou na ranči chovány volně na pastvině a nemusíte se obávat zápachu „kozinky“. Byliny z pastvy dodávají mléku plno zdraví prospěšných látek. V případě zájmu můžete zajít na ranč pozdravit například Barunku, Appi, Brownie, Vivien a další zvědavé holky a samozřejmě zakoupit i kozí mléko nebo sýry. Farma dále také nabízí domácí vejce a kuchané králíky. V případě zájmu o nákup z farmy je nezbytné se předem telefonicky ohlásit.

Více informací se dočtete přímo na webových stránkách farmy www.rancbazina.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře