Farmáři

Pivovar Lužiny

25. 06. 2017
P

rotože pivo k Čechům prostě patří, věnujeme dnešní článek opět jednomu z minipivovarů. Tentokrát se jedná o nezávislý pražský Pivovar Lužiny.

Protože pivo k Čechům prostě patří, věnujeme dnešní článek opět jednomu z minipivovarů. Tentokrát se jedná o nezávislý pražský Pivovar Lužiny.

Pivovar Lužiny funguje od roku 2013 a jeho provoz je umístěný v přízemí objektu OC Lužiny. Jedná se o pivovar s technologií pro přepokládaný roční výstav cca 2500 hl piva, avšak stále jsou tu prostorové rezervy, které umožít i případné rozšíření až na roční výstav 5000 hl piva. Pivo se zde vaří tradičními metodami za použití nejkvalitnějších sladů, chmelů a kvasnic. Díky instalované technologii tu probíhá výroba všech druhů piv – svrchně i spodně kvašených. Piva neobsahují žádné konzervanty, barviva, stabilizátory pěny či jiné příměsi. Lužinská piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Protože si lužinští sládkové zakládají na zachování kvality a charakteru piva, v žádném připadě se neplánuje prodej prostřednictvím obchodních řetězců. Vyrobená piva se čepují v pivovarské restauraci a pivním baru. Piva lze zakoupit v maloprodejně nebo také na e-shopu. V nabídce jsou například Světlý LU-ALE, Polotmavý speciál, Beerstriker, Lužinský jantar nebo Světlý ležák.

 

Kompletní seznam míst, kde se čepuje pivo z Pivovaru Lužiny a další zajímavé informace najdete na www.pivovar-luziny.cz . Objednávat lze i přes naše tržiště https://trziste.farmanadlani.cz.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře