Farmáři

Pekárna Prachatice

20. 03. 2016
B

ez pečiva se obejde jen málokterá domácnost a čerstvý chléb patří k české tradici. Pekárna Prachatice je jedním z provozů Zemědělského zásobování a výkupu Prachatice, a. s. . Tvoří součást komplexního integrovaného systému hospodaření v horské a podhorské části Šumavy pod názvem Agrokomplex Šumava.

Bez pečiva se obejde jen málokterá domácnost a čerstvý chléb patří k české tradici. Pekárna Prachatice je jedním z provozů Zemědělského zásobování a výkupu Prachatice, a. s. . Tvoří součást komplexního integrovaného systému hospodaření v horské a podhorské části Šumavy pod názvem Agrokomplex Šumava.

V prachatické pekárně se vyrábí řada nezaměnitelných druhů pečiva. Klade se zde důraz na ruční řemeslný způsob výroby dle původních receptur. Díky čerstvým výrobkům s lahodnou chutí, vůní a z těch nejlepších surovin, pekárnu ocení všichni zákazníci, kteří zůstali věrni tradičnímu českému pekařství. Stálá nabídka zahrnuje chléb, běžné i jemné pečivo. Věrní zákazníci si oblíbili například chléb Libín, Gazdův, podmáslový, žitný i vícezrnný. Vždy je připravena bohatá nabídka křupavého pečiva, noblesních svatebních koláčků a dalších sladkých variací. Aby toho nebylo málo, pekárna Prachatice má i své speciality, a to zelňáky se škvarky nebo Šumavské sušenky s anýzem a vanilkou, které si vysloužily prestižní regionální ocenění. Všechny dobroty zakoupíte přímo v Prachaticích v krámku Pekařství u kostela. A jelikož se jedná o delikatesní krámek, sortiment je rozšířený o vybrané uzenářské a masné speciality společnosti ZEFA Volary a sýry a jogurty ze šumavských Vlčích Jam.

Tak už víte, na co nesmíte v Prachaticích zapomenout? Mrkněte i na web www.pekarnaprachatice.cz a po zhlédnutí nabídky vás možná začne honit mlsná. Dobrou chuť!

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře