Farmáři

Pečivo od Staňky

17. 07. 2016
P

ečivo se řadí bezesporu k nejoblíbenějším potravinám. Dnes vám představím jednu z certifikovaných BIO pekáren. Pekárnu, která je zaměřena na tradiční a zdravější výrobu pečiva z kvásku, bez cukru a živočišných produktů. Naleznete zde i sortiment trvanlivého pečiva.

Pečivo se řadí bezesporu k nejoblíbenějším potravinám. Dnes vám představím jednu z certifikovaných BIO pekáren. Pekárnu, která je zaměřena na tradiční a zdravější výrobu pečiva z kvásku, bez cukru a živočišných produktů. Naleznete zde i sortiment trvanlivého pečiva.

Pekárnu založila Staňka Elšíková. V době, kdy její děti začínaly jíst pečivo, přirozeně se snažila dávat jim to nejlepší. Avšak představa čistého pečiva pouze z mouky, přírodního kvásku, bez rafinovaného cukru, bez živočišných a chemických produktů? Taková nabídka pečiva na českém trhu neexistovala. Kupovat chléb ze směsí nebo koláče z bílé mouky s vrstvou rafinovaného cukru? To tedy ne! A tak se paní Staňka rozhodla péct kváskové pečivo vlastnoručně podle receptur našich babiček. Postupně začali pečivo odebírat i přátelé, na pečení už nestačila jedna trouba, ani kapacita bydlení. Dnes stojí ve Vizovicích samostatná pekárna, ve které může paní Staňka péct bez jakýchkoliv omezení. Veškeré pečivo a sušenky jsou pečeny dle zásad zdravé výživy, podle vlastních receptur. Do těsta se přidává výhradně chlebový kvásek, žádná vejce, mléko ani živočišný tuk. Jako sladidlo se používá rýžový sirup, přírodní ovocné šťávy a sušené ovoce. A určitě vás nepřekvapí, že ve Vizovicích se peče bez rafinovaných cukrů, konzervantů, stabilizátorů a jiných "éček".

Nabídka je opravdu široká a tak bude lepší, když se rovnou podíváte na webové stránky www.prirodnipecivo.cz. Zároveň zde najdete užitečné informace o pečivu a pečení a samozřejmě seznam partnerských prodejen, ve kterých lze pečivo Staňky Elšíkové zakoupit.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře