Farmáři

Mlsný Filip

14. 06. 2016
O

d roku 2012 se v Raděšíně pod Krušnými horami vyrábí domácí české džemy. Majitele farmy už nebavilo kupovat džem, který barvou i chutí připomíná hmotu plnou cukru, navíc „doladěnou“ řadou konzervantů a dochucovadel. A tak se pan Heřmánek začal výrobě džemů věnovat sám.

Od roku 2012 se v Raděšíně pod Krušnými horami vyrábí domácí české džemy. Majitele farmy už nebavilo kupovat džem, který barvou i chutí připomíná hmotu plnou cukru, navíc „doladěnou“ řadou konzervantů a dochucovadel. A tak se pan Heřmánek začal výrobě džemů věnovat sám.

Farma se drží hesla „Ruce a ovoce“. Ruce, které jsou základem ruční práce, přebírají, čistí a třídí ovoce. Sám majitel si navrhl a nechal vyrobit kotel dle svých požadavků, díky kterému se v Raděšíně dnes vaří špičkové džemy. O jejich kvalitě svědčí i několik prestižních ocenění jako například úspěch šesti produktů v prestižní soutěži Great Awards 2015 v Anglii. Dále se džemy pyšní oceněním Regionální potravina a to farmu řadí mezi nejlepší zpracovatele čerstvého ovoce v regionu. Přirozená chuť ovoce a někdy trocha koření jsou vlastně klíčem k úspěchu. Pan Heřmánek pro výrobu svých džemů vybírá pouze zralé plody, které dodají džemu jasnou barvu, vůni a jemnost. Džem se tedy skládá pouze z čerstvého ovoce, oslazeného bílým cukrem, dochuceného citronovou šťávou a zahuštěného citrusovým pektinem. Nabídka džemů je opravdu široká a můžete si vybrat z několika variací jako například angreštový džem se skořicí a kardamomem, jahodový džem s vanilkou, meruňkový džem, švestkový džem s vanilkou a další.

O kvalitě džemů se můžete přesvědčit sami. Všechny produkty lze zakoupit na e-shopu, tak neváhejte a mrkněte na www.mlsnyfilip.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře