Minipivovar Labuť
chutnali jste už pivo s výjimečně bohatou chutí, navíc zakulacenou do historického jádra Litoměřic? Přesně takové se totiž vaří v Minipivovaru Labuť.
Ochutnali jste už pivo s výjimečně bohatou chutí, navíc zakulacenou do historického jádra Litoměřic? Přesně takové se totiž vaří v Minipivovaru Labuť.
V Litoměřicích se vaří poctivé české pivo z ryze přírodních surovin. Na vysokou kvalitu piva neustále dohlížejí sládci během všech fází výroby, včetně výčepu. Všechna piva vyrobená v Labuti jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Na vzhled se piva jeví kalná, chuť mají plnou a pijí se velmi dobře. Výroba piva se skládá z několika základních kroků. V první fázi se pivo vaří. Sladový šrot se smíchá s vodou a díky biochemickým procesům a teplotám vzniká sladina. V další fázi se sladina přivede do varu spolu s žateckým chmelem a následně vzniká mladina. V dalším kroku dochází ke zchlazení mladiny. Mladina se také provzdušní a zkvasí čistou kulturou pivovarských kvasinek a během řízeného procesu kvašení vzniká alkohol, oxid uhličitý a takzvané mladé nebo zelené pivo. Jakmile se pivo přepustí do ležáckých nádob pokračuje velmi pomalé kvašení. Pivo v tomto kroku získává svou charakteristickou chuť. Díky litoměřické originální receptuře získává každý typ piva osobitý charakter, což opět dokazuje bohatost a rozmanitost pivovarnictví. V Minipivovaru Labuť můžete ochutnat živá piva s vlastním charakterem vůní a chutí. V nabídce je světlý a polotmavý ležák, světlé výčepní pivo a Kellerbier ležák. Kromě těchto piv jsou k dostání i různé druhy vícestupňových speciálů dle aktuální nabídky. Mezi ně patří například Černá labuť, Světlý Ale Labuť nebo Pšeničný speciál Labuť. V nabídce jsou samozřejmě i pivní suvenýry, které lze společně s pivy zakoupit přímo v pivovaru.
Informace nejen o pivovaru, o aktuálním dění, plánovaných akcích najdete na webových stránkách www.minipivovarlabut.cz. Najdete tu i aktuální denní výčepní nabídku.