Farmáři

Labužník celiak

01. 03. 2016
L

epek a bezlepkové potraviny se staly poslední léta často diskutovanou tématikou, s ohledem na výživu a různé diety. Lidé trpící celiakíí (intolerance na lepek) nebo dodržující bezlepkovou dietu se možná občas trápí s dostupností bezlepkových potravin. Dnes představím farmu, díky které si můžete pochutnat na bezlepkovém pečivu a dalších výrobcích.

Lepek a bezlepkové potraviny se staly poslední léta často diskutovanou tématikou, s ohledem na výživu a různé diety. Lidé trpící celiakíí (intolerance na lepek) nebo dodržující bezlepkovou dietu se možná občas trápí s dostupností bezlepkových potravin. Dnes představím farmu, díky které si můžete pochutnat na bezlepkovém pečivu a dalších výrobcích.

Cukrářství a pekařství Labužník celiak sídlí ve Frýdku-Místku, v historických prostorách zvaných „Kaplanka“. U zrodu firmy stály dvě rodiny, jejichž děti trpí právě celiakií a jejich rodiče jim samozřejmě chtěli dopřát to nejlepší. V dnešní době zde naleznete tým spolehlivých zaměstnanců, kteří jsou sami celiaci nebo chtějí pomoci takto nemocným lidem a připravují pro ně kvalitní a zdravou stravu. Hlavním cílem firmy je nabízet kvalitní pečivo, obohacené o pohankovou, bio lněnou či konopnou vlákninu. A vybrat si můžete z opravdu širokého sortimentu: dalamánky, veky, rohlíky, bagety, sladké pečivo, zákusky a mnoho dalších produktů. Při přípravě se používají vlastnoručně uvařené náplně do koláčů, frgálů a závinů, kvalitní šlehačka a jako sladidlo med od spřízněného včelaře. Veškeré výrobky lze objednat i přes e-shop nebo zakoupit přímo na provozovně. Navíc lze zakoupit vybrané zboží i u partnerů napříč Moravskoslezským, Olomouckým, Zlínským i Jihomoravským krajem, dokonce i ve Slovenské republice nebo Polsku.

Určitě navštivte webové stránky www.labuznikceliak.cz a dozvíte se o firmě a jejích výrobcích podstatně víc. Nebo prostě zajeďte ochutnat a vyzkoušet.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře