Farmáři

Horymas SK, s.r.o.

20. 08. 2017
D

nešní článek bude o farmě, která se snaží nabízet nejkvalitnější služby v daném oboru, kterým je produkce masa v bio kvalitě. Najdete ji v Horním Městě na Rýmařovsku.

Dnešní článek bude o farmě, která se snaží nabízet nejkvalitnější služby v daném oboru, kterým je produkce masa v bio kvalitě. Najdete ji v Horním Městě na Rýmařovsku.

Firma Horymas SK byla založena v roce 2006 a řadí se mezi ekologické biofarmy. Hospodaří na 1400 ha půdy, z čehož 280ha tvoří orná půda. Na farmě nalezneme stádo dobytka, které se skládá ze 450 krav, včetně 100 jalovic. Díky tak velkým pozemkům mají zvířata zajištěnou dostatečnou volnost pohybu. Farma se nachází na náhorní plošině ve výšce 800 metrů n.m. , přímo v sousedství  CHKO Jeseníky. A co je to vlastně ekologické zemědělství? Způsob hospodaření, během kterého je omezeno používání chemických prostředků na ochranu rostlin, umělých hnojiv. V chovu zvířat jsou vyžadovány výběhy a pastva, je zakázáno používat jakékoliv stimulátory růstu, syntetické přísady krmiv a využívání geneticky manipulovaných organismů. Jedná se o hospodaření, kdy zemědělci využívají tradiční metody v kombinaci s moderní mechanizací a technologií. A právě BIO farma Horymas SK se specializuje na chov ekologického – bio hovězího dobytka plemen Charloais a Masný Simentál.

 

Webové stránky http://horymas-sk.webnode.cz a e-shop jsou zatím stále ve výstavbě. Ale i tak zde najdete další o farmě a také kontakt v případě zájmu o BIO výrobky z farmy.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře