Farmáři

GAZMO - Hlíva ústřičná

21. 06. 2016
F

arma GAZMO se zabývá výrobou a prodejem substrátu hlívy ústřičné, jak pro malopěstitele v domácnostech a restauracích, tak pro velkopěstitele plodnic hlívy ústřičné. V poslední době je hlíva ústřičná řazena k „superpotravinám“, a tak bych vám ráda přiblížila v čem tkví její „super“ vlastnosti.

Farma GAZMO se zabývá výrobou a prodejem substrátu hlívy ústřičné, jak pro malopěstitele v domácnostech a restauracích, tak pro velkopěstitele plodnic hlívy ústřičné. V poslední době je hlíva ústřičná řazena k „superpotravinám“, a tak bych vám ráda přiblížila v čem tkví její „super“ vlastnosti.

Hlíva ústřičná je označována za poklad v říši hub a v poslední době stále stoupá její obliba. Jedná se o zdraví prospěšnou houbu, která blahodárně působí na lidský organismus. Obsahuje zejména vitamíny, minerály, aminokyseliny a potřebné stopové prvky, ale vůbec nejvýznamnější složkou hlívy jsou glukany. Hlíva ústřičná se tak významně podílí především na regulaci hladiny cholesterolu v krvi a krevního talku, snižování hladinu cukru, léčbě kloubních onemocnění , ale i rakoviny a infarktu. Pomáhá také léčit alergie, ekzémy, astma, a v neposlední řadě regenerovat vnitřní orgány. Na základě různých výzkumů se uvádí, že největší koncentraci prospěšných látek najdeme ve třeni, a proto bylo doporučeno zužitkovávat celé plodnice. Houbu najdeme v přírodě, kde roste nejčastěji na pařezech a kmenech listnáčů ve vlhčích oblastech. Pěstovat ji lze ale i doma, a to dokonce v paneláku na balkoně, protože pokud se jedná pouze o pěstování pro vlastní potřebu, její pěstování vás nijak zvlášť neomezí. Pro pěstování v panelovém bytě je vhodný postup intenzivního pěstování. Farma GAZMO sídlí v Biskupicích u Luhačovic, ale substráty zasílá po celé České republice a do 30 km vám je dokonce doveze zdarma.

Na webových stránkách www.hlivaustricna.com se dozvíte více informací nejen o hlívě ústřičné, ale najdete tu i zajímavé recepty na pokrmy s hlívou nebo návod na intenzivní způsob pěstování.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře