Farmáři

Farma Zdeňka

24. 04. 2016
D

nes tu pro Vás mám zase něco z oblasti mléčných výrobků. V Hustopečích nad Bečvou totiž už od roku 1992 funguje rodinná farma Zdeňka, která produkuje zejména kvalitní kravské mléko. Třetina produkce je dále zpracovávána ve vlastní mlékárně.

Dnes tu pro Vás mám zase něco z oblasti mléčných výrobků. V Hustopečích nad Bečvou totiž už od roku 1992 funguje rodinná farma Zdeňka, která produkuje zejména kvalitní kravské mléko. Třetina produkce je dále zpracovávána ve vlastní mlékárně.

Farma vlastní uzavřený chov, který čítá přibližně 130 kusů hovězího dobytka. 100 krav je holštýnského plemene, pro které je charakteristická nejvyšší mléčná užitkovost. Uzavřený chov znamená, že farma jalovice nenakupuje, a tímto způsobem se snaží ochránit před možným zavlečením jakékoliv nákazy zvenčí. V roce 2011 farma realizovala projekt s názvem: „Zdraví, sílu najdeš v sýru!“, jehož výsledkem byla vybudována nová malá mlékárna, ve které se za den zpracuje kolem 1000 litrů mléka. Na prvním místě je vždy snaha vyrobit mléčné výrobky na čistě přírodní bázi, bez konzervantů, stabilizátorů a potravinových náhrad. Čerstvý tvaroh podle staré receptury, polotvrdé a čerstvé bílé sýry společně s jogurty tvoří základ výroby. V nabídce jsou také tekuté mléčné výrobky včetně plnotučného kravského mléka, podmáslí, zákysu bez nebo se zajímavými ovocnými příchutěmi. A to stále ještě není vše! Sortiment je doplněn také o domácí máslo ze zakysané smetany, pomazánky a tvarohový dezert PORUBÁČEK s čokoládou pro mlsné jazýčky.

Farmu Zdeňka můžete navštívit denně, prohlédnout si kravky i telátka a přímo na místě zakoupiti nějaké mléčné výrobky. Ty můžete dále zakoupit ve vybraných prodejnách především ve východní části České republiky, ale i na mnoha dalších místech. Prohlédněte si webové stránky www.farmazdenka.cz a dozvíte se více.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře