Farmáři

Farma Rosický

15. 10. 2017
V

 dnešním článku vám představíme rodinou farmu Rosibee. Jak už z názvu můžete poznat, jedná se o včelařskou farmu rodiny Rosických, která hospodaří v čisté přírodě Českomoravské vrchoviny.

V dnešním článku vám představíme rodinou farmu Rosibee. Jak už z názvu můžete poznat, jedná se o včelařskou farmu rodiny Rosických, která hospodaří v čisté přírodě Českomoravské vrchoviny.

Farma Rosický se nachází v okolí obce Štoky. Farma se pyšní Certifikátem ekologického zemědělství. Stěžejní náplní farmářské činnosti je včelaření. Farma produkuje veškerý včelí sortiment, med, pyl, vosk, propolis. Hlavním cílem je ale samozřejmě produkce vysoce kvalitního medu. K tomuto účelu slouží moderní nástavkové úly, pravidelná obměna včelího díla a nářadí odpovídající kvality. Do medu nejsou přidávány žádné látky, jedná se tak vždy o čistý přírodní produkt. Také se na farmě vyrábí medovina a pro včelaře jsou zde chované včelí matky a oddělky. Mimo včeliček na farmě naleznete i ovce plemene Zwartbles, výkrmové české husy a kačeny, slepice na vajíčka i maso. Z rostlinné výroby najdete v nabídce český dvouletý kmín, hrách, a modrý i bílý mák.

 

Více informací o aktuální nabídce a dění na farmě najdete na www.rosibee.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře