Farmáři

Farma Prostřední Mlýn

27. 09. 2016
V

Týnu nad Bečvou sídlí farma Prostřední mlýn. Jedná se o rodinnou farmu, která kromě výroby a prodeje zemědělských produktů nabízí i vyjížďky na koních do přírody.

V Týnu nad Bečvou sídlí farma Prostřední mlýn. Jedná se o rodinnou farmu, která kromě výroby a prodeje zemědělských produktů nabízí i vyjížďky na koních do přírody.

Farma Prostřední mlýn, to je rodinná farma, která nabízí domácí drůbež, česnek, vajíčka a mléko. Farmářům se nechce nabízet produkty s mnoha oblíbenými přízvisky, jako je „tradiční“, "babiččino", "maminčino", "staročeské" nebo "BIO". Snaží se hospodařit tak, jako tomu bylo na venkově po celá staletí. Pokud to počasí dovolí, většina zvířat tráví celý den na pastvinách. Na farmě se krmí pouze pastvou nebo senem, případně dokrmuje vlastním šrotem. V současné době dominuje na farmě produkce kuřat, která jsou prodávaná celá, oškubaná a vykuchaná. V nabídce je dále česnek pěstovaný na vlastních polích. Ti, kteří nemají rádi loupání česneku, určitě ocení domácí česnekovou pastu bez soli. K farmě také patří stánek s občerstvením u cyklostezky na trase Lipník nad Bečvou-Týn nad Bečvou. Během víkendů se můžete u stánku také přesvědčit o tom, že nejhezčí pohled na svět je z koňského hřbetu. Individuálně lze domluvit i vyjížďku do přírody pro dospělé i děti.

V případě zájmu o jakýkoliv produkt nebo o svezení se na koňském hřbetě, kontaktujte přímo majitele. Kontakt i další informace naleznete zde www.farma-prostredni-mlyn.webnode.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře