Farmáři

Farma Pod Venušinou sopkou

05. 04. 2016
V

ajíčka se řadí mezi potraviny s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek a zároveň i s vysokou stravitelností. I když se o nich často spekuluje v souvislosti s obsahem cholesterolu, podle výsledku posledních lékařských výzkumů zdravý člověk může konzumovat jedno vejce denně.

Křepelčí vejce jsou biologicky aktivní potravinou plnou vitamínů. Od těch slepičích je rozeznáte nejen na základě menší velikosti, ale i vzhledu. Farma Pod Venušinou sopkou uvádí na svých stránkách osm důvodů, proč jíst vejce od křepelek. Oproti slepičím obsahují až skoro třikrát více vitamínů A a B. Kromě vitamínů obsahuje křepelčí vejce i výrazně vyšší obsah stopových prvků, jako je fosfor, železo, draslík, měď. Křepelčí vajíčka mají antibakteriální vlastnosti a jejich konzumace se doporučuje lidem s oslabenou imunitou, nezpůsobují alergie, odstraňují radionuklidy vzniklé po vystavení člověka záření nebo po pobytu ve znečištěném prostředí. Lze je jíst smažená, vařená, syrová, pečená, nakládaná, můžete je použít do salátu, na omeletu, i k přípravě majonézy. A využít můžete i skořápku, protože rozdrcenou si ji můžete přidat do doma připravených jídel a svému tělu dodáte pořádnou dávku cenných prvků, které jsou důležité pro optimální biochemické pochody v těle. Farma Pod Venušinou sopkou působí v Mezině na Bruntálsku. Nabízí nejen vejce od japonských nosných křepelek a extra čerstvá křepelčí vejce, ale i kuřata, slepičky a kohoutky.

Více informací a užitečné recepty si můžete přečíst na webových stránkách http://krepelcivejce.webnode.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře