Farmáři

Farma Menšík - Bio Farma v Beskydech

12. 03. 2017
V

 dnešním článku se podíváme na rodinnou farmu, kterou nalezneme v krásné přírodě Beskyd. 

V dnešním článku se podíváme na rodinnou farmu, kterou nalezneme v krásné přírodě Beskyd. Hosté mají možnost nahlédnout do života farmy a zároveň ji využít jako základnu pro poznávání beskydského regionu.

Rodinná Farma Menšík se nachází v malebné krajině Beskyd na úpatí hory Ondřejník. Konkrétně v obci Kunčice pod Ondřejníkem. Tato ekologická farma je zaměřená především na produkci bio mléka a provoz agroturistiky. Chov krav a produkce mléka na farmě má tradici již od roku 1992. Postupem času se činnost hospodářství rozšířila také o nabídku ubytování v plně vybaveném apartmánu. V roce 2011 majitelé farmy vybudovali vlastní minimlékárnu, ve které zpracovávají mléko z farmy a vyrábí domácí mléčné výrobky. Statek hospodaří na 120 ha v režimu ekologického zemědělství a veškerá naše produkce je certifikovaná jako "BIO". Čistota a krása beskydské přírody má bezpochyby významný vliv na produkci kvalitního mléka a potravin. Mimo toho také nabízí neobvyklé místo pro dovolenou ve zdejším regionu. Z mléčných výrobků lze na farmě zakoupit syrové kravské mléko, kyšku, přírodní měkký sýr Grunt, farmářský sýr, polotvrdý sýr Ondráš, bílý jogurt, jogurt s aronií, tvaroh a nakládané sýry. Součástí sortimentu jsou i produkty pohankového mlýna Šmajstrla z Trojanovic. Výrobky lze na farmě zakoupit každý čtvrtek nebo také v prodejnách Náš Grunt, které naleznete v Ostravě a ve Frýdku-Místku.

Na webových stránkách www.farma-mensik.cz lze dohledat více informací o farmě, aktuální nabídce a ubytování.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře