Farmáři

Farma Machač Chřibská

30. 07. 2017
R

odinná farma, kterou vám dnes představím, se nachází v oblasti národního parku Českého Švýcarska a její hospodaření stojí na principech ekologického zemědělství.

Rodinná farma, kterou vám dnes představím, se nachází v oblasti národního parku Českého Švýcarska a její hospodaření stojí na principech ekologického zemědělství.

Farma Machač Chřibská se specializuje na chov skotu Hereford (steakové bio maso), chov ovcí Zwartbles (bio jehněčí a skopové) a chov koní. S hospodařením je spojena i kvalitní péče o okolní krajinu obhospodařováním pozemků. Hlavní činnost farmy spočívá v produkci plemenného materiálu, tak ve výrobě kvalitního hovězího, skopového a jehněčího masa. Zvířata jsou celoročně chovaná na pastvinách, v zimě jsou přikrmována. Díky tomuto přirozenému způsobu chovu jsou skot i ovce v maximální fyzické kondici a pohodě. Farma také produkuje střižnou vlnu a zabývá se pěstováním zeleniny. Doplňková činnost farmy spočívá v poskytování služeb zemědělskou technikou, zejména při sklizni pícnin, posezónní a předsezónní údržbě pozemků a také v poskytování služeb při přepravě hospodářských zvířat. Pro tuto činnost farma disponuje také příslušným certifikátem „Osvědčení o způsobilosti přepravce“.

 

Podívejte se na webové stránky www.farmamachac.cz , získáte tu informace možnostech nákupu masa a mnoho dalších.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře