Farmáři

Ekofarma Šťastná koza

19. 07. 2016
D

nes vám přináším informace z oblasti mléčných výrobků. Ráda bych vám totiž představila ekofarmu Šťastná koza z Velkých Albrechtic. Jedná se o rodinnou kozí ekofarmu s mléčnou produkcí.

Dnes vám přináším informace z oblasti mléčných výrobků. Ráda bych vám totiž představila ekofarmu Šťastná koza z Velkých Albrechtic. Jedná se o rodinnou kozí ekofarmu s mléčnou produkcí.

Prvními zvířaty na farmě byly samozřejmě bílé krátkosrsté kozičky, pořízené v roce 2009. V současné době žije stádo dvaadvaceti dojících koz, dvě březí jalovičky plemene jersey, prasátka, kůň, ovce a slepice „ leghornky“. Z tohoto výčtu vyplývá, že se na farmě neprodává pouze kozí mléko, ale i mléko kravské, vepřové maso a konzumní vejce. Ekofarmě má schválen prodej mléka ze dvora a součástí areálu je také registrovaná malá sýrárna. Kozí produkty jsou ve srovnání s kravskými mnohem lépe stravitelné, a tak jsou vhodné i pro lidi s intolerancí ke kravskému mléku. Kozí produkty jsou dobré, zdravé, čisté, jelikož se jedná o produkty ekologického zemědělství a zvířata, která je produkují, jsou ve svém prostředí šťastná. Farma nabízí velké množství mléčných produktů. Čerstvé kozí mléko, kozí syrovátku, čerstvý kozí sýr, kozí tvaroh a kefír, jogurty z kravského i kozího mléka a med.

Více o prodeji ze dvora, objednávkách i farmě na www.stastnakoza.cz .

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře