Recepty

Domácí cheesecake

07. 01. 2016
R

ecept na nejlepší cheesecake vůbec! Už si nikdy nedáte ten z cukrárny, kavárny, restaurace. Tak moc je dobrý…

Recept na nejlepší cheesecake vůbec! Už si nikdy nedáte ten z cukrárny, kavárny, restaurace. Tak moc je dobrý…

Co budete potřebovat:

na korpus:

  • 4 sáčky bebe dobré ráno– oříškové, doporučuji koupit velké balení po 8 kusech – rovnou máte na 2 dorty, nebo na svačinu
  • cca 80 gramů másla, osobně kupuji jedno klasické máslo 250 gramů – rozkrojím napůl (125 gramů) – a cca 2/3 použiji na korpus a cca 1/3 do náplně

na nápň:

  • 2 balení měkkého tvarohu – nejlepší je ten ve „stříbře“ – tolik neteče
  • 1 balení zakysané smetany
  • cca 45 gramů másla
  • 1 vajíčko – bílek i žloutek
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • cca 140 gramů cukru

Postup:

nejdříve si připravíme korpus:

  1. rozdrtíme sušenky, čím menší kousky tím líp, já je dávám do ledničky, vychlazené se pak snadněji drtí
  2. v hrnci rozpustíme máslo
  3. rozpuštěné máslo odstavíme z plotny a vmícháme do něj rozdrcené sušenky
  4. vzniklou směs dáme do formy vyložené pečícím papírem (nemusí být) a uhladíme
  5. pečeme cca 10 min v předehřáté troubě na 160°C


zatímco se nám peče korpus, připravíme si náplň:

  1. do mísy dáme tvarohy, zakysanou smetanu, zbylé máslo (cca 45 gramů) – změklé a nakrájené na kostičky, vajíčko, 2 vrchovaté lžíce mouky a cukr
  2. ušleháme vše dohromady (pokud nám zbytou malé kousky másla nevadí – při pečení se rozpustí)

 

Vytáhneme korpus z trouby, nandáme na něj náplň, povrch můžeme ozdobit např. tak jak já borůvkami – klidně i mraženými, a pokračujeme v pečení na 160°C, za cca hodinu bude cheesecake hotov ☺ poznáte to tak, že nesmí zezlátnout – při počátku zlátnutí vyndat ☺

Jen upozornění: čas pečení samozřejmě přizpůsobte své troubě a také typu ovoce na povrchu – např. zmražené borůvky čas prodlouží!

Lenka Kuldová

Lenka Kuldová

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů.


Podobné články

Komentáře