Domácí cheesecake
ecept na nejlepší cheesecake vůbec! Už si nikdy nedáte ten z cukrárny, kavárny, restaurace. Tak moc je dobrý…
Recept na nejlepší cheesecake vůbec! Už si nikdy nedáte ten z cukrárny, kavárny, restaurace. Tak moc je dobrý…
Co budete potřebovat:
na korpus:
- 4 sáčky bebe dobré ráno– oříškové, doporučuji koupit velké balení po 8 kusech – rovnou máte na 2 dorty, nebo na svačinu
- cca 80 gramů másla, osobně kupuji jedno klasické máslo 250 gramů – rozkrojím napůl (125 gramů) – a cca 2/3 použiji na korpus a cca 1/3 do náplně
na nápň:
- 2 balení měkkého tvarohu – nejlepší je ten ve „stříbře“ – tolik neteče
- 1 balení zakysané smetany
- cca 45 gramů másla
- 1 vajíčko – bílek i žloutek
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- cca 140 gramů cukru
Postup:
nejdříve si připravíme korpus:
- rozdrtíme sušenky, čím menší kousky tím líp, já je dávám do ledničky, vychlazené se pak snadněji drtí
- v hrnci rozpustíme máslo
- rozpuštěné máslo odstavíme z plotny a vmícháme do něj rozdrcené sušenky
- vzniklou směs dáme do formy vyložené pečícím papírem (nemusí být) a uhladíme
- pečeme cca 10 min v předehřáté troubě na 160°C
zatímco se nám peče korpus, připravíme si náplň:
- do mísy dáme tvarohy, zakysanou smetanu, zbylé máslo (cca 45 gramů) – změklé a nakrájené na kostičky, vajíčko, 2 vrchovaté lžíce mouky a cukr
- ušleháme vše dohromady (pokud nám zbytou malé kousky másla nevadí – při pečení se rozpustí)
Vytáhneme korpus z trouby, nandáme na něj náplň, povrch můžeme ozdobit např. tak jak já borůvkami – klidně i mraženými, a pokračujeme v pečení na 160°C, za cca hodinu bude cheesecake hotov ☺ poznáte to tak, že nesmí zezlátnout – při počátku zlátnutí vyndat ☺
Jen upozornění: čas pečení samozřejmě přizpůsobte své troubě a také typu ovoce na povrchu – např. zmražené borůvky čas prodlouží!