Farmáři

Dobrá Farma Máslovice

04. 09. 2016
D

nes bych vám ráda představila Dobrou Farmu Máslovice, která se snaží produkovat kvalitní a ekologické potraviny, podporovat české zemědělství a prodávat kvalitní a regionální potraviny.

Dnes bych vám ráda představila Dobrou Farmu Máslovice, která se snaží produkovat kvalitní a ekologické potraviny, podporovat české zemědělství a prodávat kvalitní a regionální potraviny.

Historie Dobré Farmy sahá až do roku 1838 a vystřídalo se zde již sedm generací rodu pana majitele. Dnes farma obhospodařuje osm hektarů pozemků a zaměřuje se především na pěstování podle zásad ekologického zemědělství. Pěstuje se tu skoro veškerá sezónní zelenina, která se u nás v České republice běžně pěstuje. Ačkoliv se farma nachází přímo na dohled od Vltavy, přesto na zavlažování celé obhospodařované plochy farmáři nemají dostatek vody. Tomuto faktu odpovídá i skladba plodin. Farma se zaměřuje zejména na ty plodiny, které netrpí nedostatkem vláhy. Dobrá Farma se specializuje se na produkci brambor, dýní, cuket a patizónů. Co se týče živočišné výroby, na Dobré Farmě se chovají v menší míře slepice, ovce a králíci. Nabídka je ale opravdu široká. Kromě ovoce a zeleniny farma nabízí také čerstvé sýry, jogurty, mléko, tvaroh, vejce, tři druhy masa, jablečný mošt, med, marmelády, česnekovou pastu a bylinky. Veškeré produkty lze zakoupit přímo v Máslovicích, ve dvou pražských prodejnách anebo prostřednictvím e-shopu.

Určitě navštivte webové stránky www.dobrafarma.cz , kde naleznete veškerou nabídku produktů i e-shop.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře