Farmáři

České ghíčko s. r. o.

05. 06. 2016
L

egrační název, nemyslíte? Věřím, že někdo z vás už o ghí neboli přepuštěném másle slyšel. Podle ajurvédy, což je pět tisíc let stará indická medicína, se jedná o elixír života se spoustou zdraví prospěšných vlastností.

Legrační název, nemyslíte? Věřím, že někdo z vás už o ghí neboli přepuštěném másle slyšel. Podle ajurvédy, což je pět tisíc let stará indická medicína, se jedná o elixír života se spoustou zdraví prospěšných vlastností.

Ajurvéda je již od minulého století uznaná Světovou zdravotnickou organizací za alternativní medicínu, která tvrdí, že ghí podporuje trávení, upravuje hladinu lipidů a cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky. V kombinaci s léčivými bylinami se tyto účinky ještě znásobí. Přepuštěné máslo však není žádnou novinkou ani u nás. Už naše babičky přepouštěly máslo, aby jim v době největší produkce mléka bez lednic a mrazáků vydrželo a nezkazilo se. A v čem je ono tajemství ghíčka? Jedná se o čistý máselný tuk s vysokým obsahem vitamínů, minerálů a antioxidantů, který se získá odpařením vody a mléčné bílkoviny. Na rozdíl od klasického másla má vysoký bod kouřivosti a ani při zahřátí až na 240 stupňů Celsia se nepřepálí a nevznikají těžce stravitelné látky. Jeho použití je opravdu široké jak v teplé a studené kuchyni, tak při ošetření poranění kůže. Farma České ghíčko sídlí ve Vysokém Mýtě, kde se nejvíce dbá na kvalitu a tradici výroby za použití ingrediencí od ověřených dodavatelů. Nabídka je opravdu pestrá. Na e-shopu nebo ve vybraných prodejnách zdravé výživy se nabízí čisté ghí, bylinné ghí, levandulové ghíčko a nebo také ghítela, luxusní alternativa oblíbené Nutelly.

Navštivte webové stránky www.ceskeghicko.cz . Najdete tu zajímavé informace a video o tom, jak se ghíčko vyrábí a používá v kuchyni.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Podobné články

Komentáře